ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010

ανοιχτη επιστολη λαικης συσπειρωσης

Προς
όλους τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες του νομού μας

Αγαπητοί φίλοι
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ με την πολιτική τους έχουν οδηγήσει τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες σε τραγικά αδιέξοδα.
Χιλιάδες ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ αντιμετωπίζουνσήμερα τεράστιο πρόβλημα αδυναμίας πληρωμής ακόμα και των εισφορών τους.
Μέσα σε διάστημα 3 χρόνων ο αριθμός των επαγγελματιών που αδυνατούν να πληρώσουν κανονικά τις εισφορές τους εκτινάχθηκε από 90.000 σε πάνω από 400.000 σύμφωνα με τα στοιχεία που κατά καιρούς ανακοινώνει η διοίκηση του ΟΑΕΕ.

Σήμερα σχεδόν οι μισοί από τους 830.000 ασφαλισμένους έχουν σημαντικά χρέη και απειλούνται με δικαστικές διώξεις.

Η κατάσταση το επόμενο διάστημα συνεχώς θα χειροτερεύει, καθώς δεκάδες μικρές επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά και πολύ περισσότερες είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, από τις πολιτικές των κυβερνήσεων που ευνόησαν την μονοπώληση της αγοράς από μεγάλους ομίλους, την επέκταση των πολυκαταστημάτων και την απελευθέρωση των επαγγελμάτων.
Την χαριστική βολή έρχεται να δώσει τώρα και η οικονομική κρίση. Κρίση που νομοτελειακά δημιουργείται από το ίδιο το σύστημα όταν πλέον το μονοπωλιακό κεφάλαιο έχει « μπουκώσει» με πλούτο από το ξεσούμισμα των εργαζομένων και την εκτόπιση των αυτοαπασχολούμενων από την αγορά.

Το δυσβάσταχτο ύψος της εισφοράς που εκτός από τις αυξήσεις των προηγούμενων ετών αυξήθηκε και από την υποχρέωση αλλαγή των κλάσεων δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας ότι οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες – βιοτέχνες –έμποροι θα μπορέσουν στο επόμενο διάστημα να ξοφλήσουν, ούτε καν να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Αυτό έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στους ασφαλισμένους και τις οικογένειές τους, που στερούνται παντελώς υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης.
Η κατάσταση αυτή είναι απαράδεκτη. Χωρίς να απεμπολούμε την πάγια θέση μας για καθολικό ενιαίο δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας για όλουςΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
• Άμεση θεώρηση από τον ΟΑΕΕ των βιβλιαρίων υγείας και κάλυψη όλων των δαπανών υγείας και περίθαλψης για όσο διαρκεί η κρίση. Η κάλυψη να είναι με 100% χρηματοδότηση από το κράτος.
• Να σταματήσουν άμεσα οι δικαστικές διώξεις για χρέη και οι απειλές για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.
• Μείωση των ασφαλισμένων εισφορών κατά 10%
• Κάλυψη των 2/3 των δαπανών του ΟΑΕΕ από το κράτος και το 1/3 από τους ασφαλισμένους.

Θεωρούμε την κοινωνική ασφάλιση
δικαίωμα όλου του λαού και υποχρέωση της πολιτείας

Οι ασφαλισμένοι δεν έχουν καμιά ευθύνη για την κακή οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ, την ευθύνη την έχουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα με τις πολιτικές που εφάρμοσαν. Πολιτικές που καταληστεύουν τα αποθεματικά του Ταμείου με τα δομημένα και «αδόμητα» ομόλογα, με το τζογάρισμά τους στο χρηματιστήριο και με την παρακράτηση και αυτής της ελάχιστης νομικά κατοχυρωμένης κρατικής χρηματοδότησης.

Αυτοαπασχόλούμενοι επαγγελματίες , βιοτέχνες έμποροι
Στις περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές που θα γίνουν 7 /11 στείλτε μήνυμα αγανάκτησης. Τιμωρήστε με την ψήφο σας το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ που με τις πολιτικές τους σας οδήγησαν μπροστά σε αδιέξοδα. Γύρισε την πλάτη σου στα ψηφοδέλτια που θα συγκροτήσουν τα στελέχη τους.
Υπερψήφισε αποφασιστικά υποψήφιους της « ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» που δεσμεύονται να σταθούν στην πρώτη γραμμή του αγώνα διεκδικώντας να αντιμετωπισθεί άμεσα το καυτό πρόβλημα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των ασφαλισμένων που αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους.

Οι υποψήφιοι της «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ»

 Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αν. Μακεδ – Θράκης……ΤΡΕΛΛΗΣ ΧΡΗΣΟΣ
 Υποψήφιος Αντιπεριφεριάρχης ΄΄ ΄΄ ….ΒΛΙΣΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ

 Υποψήφιος Δήμαρχος Αλεξ-πολης ……………….ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ
 Υποψήφιος Δήμαρχος Σουφλίου ………..ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
 Υποψήφιος Δήμαρχος Διδ-χου ....ΜΟΛΟΥΔΗΣ ΠΟΛΥΜΕΡΟΣ
 Υποψήφιος Δήμαρχος Ορεστιάδας ……………ΓΚΑΤΖΙΔΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Η ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΥΝΑΜΗ
ΨΗΦΙΣΕ
ΛΑΪΚΗ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ