ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

δημοτικη αλληλεγγυη ο συνδυασμος του μουζα

Ζούμε σε καιρούς δύσκολους για την οικονομία, την κοινωνία, την Ελλάδα. Η αβεβαιότητα και η ανησυχία για το άμεσο μέλλον είναι διάχυτες σε κάθε γωνιά της χώρας, επηρεάζουν την καθημερινότητά μας, τη συμπεριφορά μας, τη σκέψη και την πρακτική μας.
Η κεντρική εξουσία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια κατάσταση πρωτόγνωρη, που οφείλεται σε δικά της λάθη κατά τις προηγούμενες δεκαετίες. Τα πολιτικά κόμματα προσπαθούν να αρθρώσουν λόγο απολογητικό για το παρελθόν, αξιόπιστο για το παρόν και ελπιδοφόρο για το μέλλον.
Οι πολίτες όμως, σε ολόκληρη τη χώρα, στέκονται κριτικά και επιφυλακτικά απέναντί τους. Οι πολίτες είναι θυμωμένοι και έχουν δίκιο. Βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται. Βλέπουν την παραγωγή τους να μένει απούλητη. Βλέπουν τα παιδιά τους να μη βρίσκουν δουλειά. Μένουν οι ίδιοι χωρίς δουλειά.
Κι όμως η ελπίδα υπάρχει ακόμα μέσα μας. Γιατί μόνο με ελπίδα, με πίστη στις δυνατότητές μας, με θέληση και κουράγιο, μπορούμε να αντέξουμε, να ξεπεράσουμε αυτήν την κρίση και να βγούμε πιο δυνατοί.
Τι χρειάζεται για να γίνει αυτό; Ενότητα, συνοχή, συνεργασία, ενδιαφέρον για το συνάνθρωπό μας, το συνάδελφό μας, το συνεργάτη μας, το γείτονα, το συγχωριανό μας. Αλληλεγγύη χρειάζεται. Αλληλεγγύη προς όλους και σε όλα τα επίπεδα.

Αυτός είναι ο κυρίαρχος στόχος του συνδυασμού μας και με αυτό το σύνθημα ζητούμε την υποστήριξη των συνδημοτών μας, τη συμμετοχή τους σε μία προσπάθεια για το κοινό συμφέρον, σε έναν αγώνα για το αύριο.

Σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές, υποψήφιοι σε όλη τη χώρα μιλούν για αναπτυξιακά σχέδια, για διασυνοριακές συνεργασίες, για επιστημονικές μεθόδους και για ευρωπαϊκά προγράμματα. Υπάρχουν κι αυτά, είναι μέσα στις σκέψεις μας, θα τα διεκδικήσουμε, θα τα προγραμματίσουμε, θα αγωνιστούμε για να τα υλοποιήσουμε.

Στις μέρες μας όμως, όλοι λένε ότι λεφτά δεν υπάρχουν. Το κράτος μειώνει δραματικά τις επιχορηγήσεις και ουσιαστικά αφήνει την αυτοδιοίκηση μόνη της. Φορτώνει στους Δήμους αρμοδιότητες και υποχρεώσεις. Αφαιρεί από τους Δήμους πόρους και δυνατότητες. Στην κατάσταση που φτάσαμε, δε μπορεί να κάνει αλλιώς. Η χώρα πρέπει να σωθεί. Και οι άνθρωποι όμως πρέπει, όχι απλά να επιβιώσουν, αλλά να ζήσουν αξιοπρεπώς, οι ίδιοι και τα παιδιά τους.

Εμείς βάζουμε πρώτο στις προτεραιότητές μας, τον άνθρωπο. Το δημότη του νέου Δήμου Ορεστιάδας. Όλες μας οι ενέργειες θα έχουν ως στόχο την ενότητα των κοινωνικών και οικονομικών δυνάμεων του τόπου μας. Όλα τα έργα θα προγραμματίζονται με βάση αυτόν τον κεντρικό στόχο. Υποδομές για πιο άνετη καθημερινότητα σε κάθε οικισμό. Σχέδια για υποστήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Ενισχυτικές δομές για τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες, τις παραγωγικές τάξεις. Βελτίωση των συνθηκών στα σχολεία και τους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Δίκτυο συμπαράστασης σε άνεργους. Διεξοδικές δράσεις για τους νέους. Μέριμνα για τους ηλικιωμένους και τους ανήμπορους σε κάθε χωριό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι.

Κανένας δεν πρέπει να μείνει μόνος. Κανένας δεν πρέπει να μείνει αβοήθητος. Συμπαράσταση και αλληλεγγύη από όλους προς όλους.

Μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να αντέξουμε και να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Όλες οι δυνάμεις του Δήμου, όλο το προσωπικό του Δήμου, όλα τα στελέχη του Δήμου, θα έχουν στο μυαλό τους ως πρώτη υποχρέωση την εξυπηρέτηση του δημότη, τη βοήθεια προς το δημότη, το σεβασμό προς το δημότη, όπου κι αν κατοικεί, όποιος κι αν είναι.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, θα εκμεταλλευτούμε όλες τις μέχρι τώρα υποδομές, πρωτοβουλίες και επιτυχείς δράσεις των Δήμων Βύσσας, Κυπρίνου, Ορεστιάδας και Τριγώνου. Θα συνεργαστούμε με όλα τα στελέχη αυτών των Δήμων που έχουν άμεση γνώση των προβλημάτων, των αναγκών και των προτεραιοτήτων κάθε περιοχής. Θα υιοθετήσουμε και θα προωθήσουμε κάθε πρωτοβουλία τους, κάθε σχέδιο, κάθε διεκδίκηση που στοχεύει σε καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των δημοτών.

Τους θέλουμε όλους δίπλα μας. Για ένα Δήμο με ισόρροπη ανάπτυξη για κάθε περιοχή. Για ένα Τρίγωνο, έναν Κυπρίνο, μια Βύσσα και μια Ορεστιάδα, που θα έχουν ισότιμες ευκαιρίες, ισότιμες δυνατότητες και ισότιμη αντιμετώπιση. Όλοι μαζί, με ενότητα, συνοχή και αλληλεγγύη, θα τα καταφέρουμε.

Η Δημοτική Αλληλεγγύη και οι αξίες που υπηρετεί, θα δώσουν ζωή και ελπίδα στο Δήμο μας. Όπως ακριβώς δίνουν ζωή και ελπίδα ο Έβρος και ο Άρδας στον τόπο μας επί αιώνες. Γι’ αυτό και στο σήμα του συνδυασμού μας, η Δημοτική Αλληλεγγύη ταυτίζεται με τα δύο ποτάμια.

Η Δημοτική Αλληλεγγύη θα συνεχίσει την πολιτική νοικοκυρέματος και διαφάνειας σε κάθε επίπεδο. Όποιες κι αν είναι οι αντιδράσεις. Όσο κι αν «στενοχωρηθούν» αυτοί που δεν επιθυμούν τη διαφάνεια, δε θέλουν τη νοικοκυροσύνη, δεν τους βολεύει η ισότητα και η αξιοκρατία. Γι’ αυτό και στο σήμα του συνδυασμού μας υπάρχει το φύλλο της φτελιάς, του καραγατσίου, από την Ορεστιάδα Εν Τάξει.

Τέλος, οφείλουμε μια ιδιαίτερη αναφορά, σε έναν πολύ σημαντικό παράγοντα της προσπάθειάς μας για Δημοτική Αλληλεγγύη. Είναι οι γυναίκες, που με την ευαισθησία τους, τη δύναμή τους, τις ικανότητες και τις δυνατότητές τους, είναι ο συνδετικός κρίκος κάθε οικογένειας. Είναι οι γυναίκες που ως μάνες, ως σύζυγοι, ως εργαζόμενες, τα παλεύουν όλα και τα καταφέρνουν όλα. Είναι οι γυναίκες που αγωνίζονται για τα παιδιά τους, που εργάζονται για την οικογένειά τους, που νοιάζονται για τους συγγενείς τους. Είναι οι γυναίκες που σε πολλούς Δήμους λένε ότι υπάρχει δυσκολία να βρεθούν υποψήφιες, γιατί δεν ενδιαφέρονται για τα κοινά.

Εμείς λοιπόν πιστεύουμε στις γυναίκες, πιστεύουμε στις δυνάμεις τους και στις ικανότητές τους. Θέλουμε την ευαισθησία τους και στηριζόμαστε στο δυναμισμό τους. Η Δημοτική Αλληλεγγύη θα γίνει πραγματικότητα χάρη στην προσφορά και την προσπάθεια όλων των γυναικών, από κάθε γωνιά του Δήμου μας.

Αποδεικνύουμε την εμπιστοσύνη μας σ’ αυτές, αλλά και τη δική τους ανταπόκριση στο κάλεσμα για κοινή προσπάθεια, ανακοινώνοντας με την Ιδρυτική μας Διακήρυξη μόνο γυναίκες υποψήφιες με τη Δημοτική Αλληλεγγύη.

1. Αγγελίδου Ζηνοβία Δικηγόρος
2. Ανδρεαδάκη Σουλτάνα Ελ. Επαγγελματίας
3. Βαχαρίδου Χρυσή Αγρότισσα
4. Γκρόζου Θεοπούλα Βρεφονηπιοκόμος
5. Δαρβούδη Βασιλική Αγρότισσα
6. Δρακοπούλου Μαρία Αγρότισσα
7. Θεοδώρου Μηλιά Ιδ. Υπάλληλος
8. Καζακίδου Αγγελική Ιδ. Υπάλληλος
9. Καλεντζίδου Αλεξάνδρα Φοιτήτρια Δασολογίας
10. Κεραμιτσή Στέλλα Εκπαιδευτικός
11. Λεύκελη Βασιλική Νοσηλεύτρια
12. Μητολίδου Όλγα Οδηγός Ταξί
13. Μπότσιογλου Αναστασία Ιδ. Υπάλληλος
14. Νανάκη Μαλαματένια Βρεφονηπιοκόμος
15. Ουζουνίδου Χρυσή Νοσηλεύτρια
16. Πόπτσογλου Κυριακή Οικιακά
17. Ροροπούλου Αριάδνη Μουσικός
18. Σαρίδου Ισαβέλλα Αισθητικός
19. Χατζούδη Βασιλική Καθαρίστρια
20. Ψειράκη Μαρία Επιχειρηματίας