ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

οξω οι κλεφτες

Θυμήθηκα αυτή τη φράση από μια παλιά Ελληνική ταινία και την σκέφτηκα όταν επισκέφτηκα τις προάλλες το σπίτι που διατηρώ στην Αλεξανδρούπολη και ανακάλυψα ότι κάποιος ελαφροχέρης μπήκε από τον ακάλυπτο, άνοιξε το παράθυρο (που εγώ ο εξυπνάκιας!!! είχα αφήσει ανοιχτό) μπήκε μέσα, αλλά .... ευτυχώς δεν βρήκε τίποτε να πάρει, γιατί όλη την περιουσία μου την έχω φυλαγμένη.... όχι στα νησιά Κέϋμαν, τι σκεφτήκατε πονηροί!!... στην τράπεζα!
Παρένθεση: Οι περισσότεροι Σαμοθρακίτες έχουν και κατέχουν σπίτια στην Αλεξανδρούπολη προκειμένου όταν έρχονται για να κάνουν τις όποιες δουλειές τους (νοσοκομείο, εφορία, δημόσιες υπηρεσίες κτλ.) να διαμένουν εκεί και να μην πληρώνουν ξενοδοχεία κάθε τόσο... Κλείνει η παρένθεση.
Την Αστυνομία δεν την κάλεσα, γιατί 1ον δεν εκλάπη τίποτα, απλώς ο επίδοξος κλέφτης μου έκανε άνω κάτω το σπίτι και 2ον επειδή από δικιά μου βλακεία, βρήκε αφορμή ο επίδοξος διαρρήκτης και ληστής να κάνει την "δουλειά" του ευκολότερη.
Τελευταία - έχω ακούσει - ότι στην πόλη της Αλεξανδρούπολης συμβαίνουν πολλές κλεψιές. Ίσως φταίει η οικονομική κρίση, ίσως η αθρόα είσοδος λαθρομεταναστών που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και σαν τον Γιάννη Αγιάννη (από τους "Άθλιους" του Βίκτορος Ουγκώ) κλέβουν για να φάνε, ίσως η κάθοδος των... μυρίων Βουλγάρων και Ρουμάνων (πολλοί εκ των οποίων είναι Ρομά, κοινώς κατσίβελοι - στα εβρίτικα - για τους οποίους πολύς λόγος γίνεται στη Γαλλία), ίσως και η μείωση του ηθικού σθένους των Ελληνών, που πλέον θεωρούν ότι το "εύκολο κέρδος" συμφέρει από το να "κερδίζεις το ψωμί σου με τον ιδρώτα σου". Όλα αυτά και ίσως και περισσότερα αίτια (έκανα μία απλή ανάλυση, δεν είμαι εγκληματολόγος - κοινωνιολόγος) έχουν οδηγήσει τις κλοπές στις αστικές περιοχές και δη στην Αλεξανδρούπολη σε αυξητικές τάσεις...
Με ποιο τρόπο θα αντιμετωπίσουμε τον κάθε επίδοξο κλέφτη, εισβολέα του ιδιωτικού μας χώρου;;; Με αυτοάμυνα... Θυμάμαι, στην Σαμοθράκη, κάποια μέρα μου μοίρασαν Αστυνομικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σαμοθράκης κάτι φυλλάδια που είχε εκδόσει η Αστυνομική Διεύθυνση της Αλεξανδρούπολης και περιείχαν συμβουλές για την Ασφάλειά των πολιτών. Ένας καλός τρόπος αποτροπής των ληστειών είναι αυτός. Η εφαρμογή των συμβουλών της Αστυνομίας. Δεύτερος τρόπος είναι η αλληλεγγύη μεταξύ των γειτόνων - πολιτών. Δεν πρέπει να γίνουμε σαν την Αθήνα (που είναι μία ζούγκλα με χίλιες φυλές και πολλά ... θηρία), όπου ο γείτονας δεν ξέρει τον γείτονα και όλοι είναι φιλοτομαριστές. Πρέπει να νοιαζόμαστε για τον διπλανό μας και όταν αντιλαμβανόμαστε κάτι περίεργο, πονηρό ή παράνομο να συμβαίνει, να καλούμε την Αστυνομία. Δεν είναι ρουφιανιά να ειδοποιείς την Αστυνομία, γιατί η "φωτιά" που καίει στο γείτονά σου, αύριο ίσως κάψει και σένα.
Κλείνω το κομμάτι αυτό και μαζί με το σκαναρισμένο φυλλάδιο με τις συμβουλές που σας στέλνω, εύχομαι αυτό που γράφω στον τίτλο να ισχύσει: ΟΞΩ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ... ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... Αμήν.