ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

στο 23% το σουβλακι

Τους νέους συντελεστές ΦΠΑ 6%,13% και 23% που θα ισχύσουν από τα τέλη του 2010 ή τις αρχές του 2011 συζήτησαν –ανεπίσημα- στο υπουργικό συμβούλιο, μετά το τέλος του οποίου κυβερνητικοί παράγοντες ανέφεραν, μιλώντας σε δημοσιογράφους, πως η κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε συνεννόηση να προχωρήσει σε ανακατατάξεις. Συγκεκριμένα, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές:

- στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6% (αντί 5,5% που ισχύει σήμερα) θα μεταταγούν βασικά αγαθά και υπηρεσίες πρώτης ανάγκης (όπως είδη διατροφής, ψωμί, γάλα, φρούτα και λαχανικά).
- προϊόντα και υπηρεσίες που ανήκουν στο μεσαίο συντελεστή ΦΠΑ 11%, θα φορολογούνται στο εξής με 13%.
- ορισμένα είδη και υπηρεσίες (όπως πχ το junk food και … το σουβλάκι, που θα “τσιμπήσει” έτσι γύρω στα 15 λεπτά ) θα μεταταγούν από τις δύο προηγούμενες ομάδες στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23%.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το Νοέμβριο και θα αποτυπωθούν στο τελικό σχέδιο που θα παρουσιαστεί στις αρχές Νοεμβρίου, αφού πρώτα ολοκληρωθούν και οι διαβουλεύσεις για το θέμα αυτό με τις Βρυξέλλες.

http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=83953