ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

λαικη συσπειρωση αμθ

ΤΡΕΛΛΗ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Σε ένα μήνα θα ανοίξει η κάλπη των τοπικών εκλογών για να εκλεγούν τα νέα κρατικά περιφερειακά και δημοτικά όργανα. Μετά τον «Καλλικράτη» δεν υπάρχει ίχνος αυτοδιοίκησης, παρά μόνο τοπικά διοικητικά όργανα. Ο «Καλλικράτης» είχε σχεδιασθεί από το ΠΑΣΟΚ από τα μέσα στης 10ετίας του 90, είναι ο Καποδίστριας 2 στην ουσία.
Αυτό όμως που έχει σημασία είναι ότι ο «Καλλικράτης» ως μορφή και περιεχόμενο, ως αρμοδιότητα ταιριάζει γάντι στις σύγχρονες απαιτήσεις του κεφαλαίου, του Μνημονίου, ανταποκρίνεται απόλυτα στο κυνήγι τις κερδοφορίας, στην βάρβαρη επίθεση κατά των εργαζομένων.
Οι εκλογές του Νοέμβρη είναι μια εφ' όλης της ύλης πολιτική μάχη. Βάζουν το λαό απέναντι στη μεγάλη ευθύνη να εκφράσει και με την ψήφο του τη δεδομένη δυσαρέσκεια για την πολιτική που χαντακώνει τη ζωή του. Ταυτόχρονα, αναδεικνύουν το καθήκον που έχει, με την πάλη και την ψήφο του να πλατύνει το δρόμο που κάτω από προϋποθέσεις οδηγεί στη ριζική αντιστροφή της κατάστασης προς όφελός του.

Στις εκλογές, ο λαός πρέπει να κρίνει με βάση την πολιτική που του μειώνει το εισόδημα, του καταργεί τη σύνταξη, τον φορολογεί εξοντωτικά, ξεκληρίζει τη φτωχή αγροτιά, τους μικρομαγαζάτορες, κλπ.

Οι υποψήφιοι όλων των κομμάτων δεν κρίνονται από το κατά πόσον καταφέρνουν να κοροϊδέψουν το λαό με την προβιά του δήθεν «ανεξάρτητου» και «υπερκομματικού», με τις ανέξοδες περικοκλάδες για πόλεις «πιο ανθρώπινες» και «περισσότερο πράσινο».
Ο κάθε υποψήφιος κρίνεται από το αν υπερασπίστηκε τα πραγματικά λαϊκά συμφέροντα, ή συνέδραμε το αντιλαϊκό έργο της εκάστοτε κυβέρνησης, είτε σαν συνδικαλιστής, είτε σαν αιρετός, είτε συμμετέχοντας γενικά και αόριστα «στα κοινά».

Δεν υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν ανεξάρτητοι υπερκομματικοί υποψήφιοι. Την επόμενη μέρα των εκλογών θα έχουν σηκώσει «τη λευκή σημαία» του συμβιβασμού και της υποχώρησης και θα εφαρμόσουν απαρέγκλιτα τις δεσμεύσεις του μνημονίου και της αντιλαϊκής πολιτικής, τις δεσμεύσεις των κομμάτων τους.
Ήρθε η ώρα να σκεφτούν πολύ σοβαρά οι εργαζόμενοι που ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι είναι αδιανόητο να ψηφίζουν το ίδιο κόμμα με τα αφεντικά τους είτε είναι εθνικές εκλογές, είτε ευρωεκλογές , είτε τοπικές.
Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν αλλάζουν και ούτε μπορούν να αντικατασταθούν με άλλα παραπλήσια, δήθεν καλύτερα κόμματα.

Οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, των άλλων κομμάτων που γεύτηκαν το μέλι της τοπικής διοίκησης, πρέπει να βρεθούν σε θέση απολογούμενου.

Κανένας από τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων δε θα βρεθεί στο πλευρό των χιλιάδων απολυμένων εργαζομένων, στους ξεκληρισμένους αγρότες, στους πτωχευμένους ΕΒΕ, που φέρνει μαζί της η κρίση, στον αγώνα για την ουσιαστική προστασία τους.
Σήμερα αποκτά βαρύνουσα σημασία το συναφές πραγματικό δίλημμα ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ, Ή ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ;
ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΊΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ;

Στο πραγματικό δίλημμα «με τα μονοπώλια ή με το λαό» έχουν απαντήσει προ πολλού με τη στάση και τις πράξεις τους. Τώρα είναι η ώρα να τους πληρώσει ο λαός με το ίδιο νόμισμα, υπερψηφίζοντας παντού τους συνδυασμούς της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά το δίλημμα είναι:
Ανάπτυξη για το λαό ή για τα μονοπώλια.

Μόνο όταν η ανάπτυξη θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα καπιταλιστικά κέρδη, μόνο τότε που οι μεγάλες επιχειρήσεις θα είναι λαϊκή περιουσία, με κεντρικό σχεδιασμό και λαϊκό έλεγχο, μπορούν να δημιουργηθούν νέοι θεσμοί γνήσιας λαϊκής και εργατικής συμμετοχής στους χώρους δουλειάς, μόρφωσης και κατοικίας.
Για να ανοίξει ο δρόμος γι' αυτήν την ελπιδοφόρα προοπτική πρέπει να δυναμώσουν οι αγώνες με κοινά αιτήματα και στόχους για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, αγώνες που ενισχύουν τη λαϊκή συμμαχία, συντονίζουν την πάλη, δημιουργούν διάθεση αντεπίθεσης και εμπνέουν μαχητική αισιοδοξία. Ταυτόχρονα, πρέπει ο λαός να δυναμώσει με την ψήφο του τη γραμμή αυτή, τη στρατηγική της ρήξης και της ανατροπής, της λαϊκής αντεπίθεσης στην ολομέτωπη επίθεση κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικών οργανισμών.
Απέναντι στα περιφερειακά και δημοτικά όργανα της κρατικής διοίκησης, αταλάντευτα θα παλεύουμε για τη λαϊκή συσπείρωση και θα διεκδικούμε σε όλα τα μέτωπα, στη βάση κοινών στόχων πάλης, στην κατεύθυνση της ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής, της πάλης για τη λαϊκή εξουσία και οικονομία.



Η πορεία προς τις τοπικές εκλογές πρέπει να γίνει πορεία πάλης κόντρα στην κυρίαρχη πολιτική και να έχει αποκορύφωμα την καταδίκη με την ψήφο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, την ενίσχυση του ΚΚΕ ώστε να γίνει μια νέα αρχή πολιτικής, ιδεολογικής απεξάρτησης από τα κόμματα της πλουτοκρατίας και της ΕΕ με την υπερψήφιση των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ.
Όσοι θέλουν να αντιπαλέψουν το Μνημόνιο , όσοι θέλουν ένα καθαρό μήνυμα αντιμονοπωλιακής, αντιιμπεριαλιστικής διαμαρτυρίας που χωρίς σπαζοκεφαλιές και κόλπα ερμηνεύεται με σαφήνεια τότε πρέπει να δώσουν μαζική στήριξη στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ, της λαϊκής συσπείρωσης.
Όσοι θέλουν να δείξουν θάρρος, αποφασιστικότητα, πολιτική ωρίμανση, όσοι θέλουν να να τιμωρήσουν με σαφήνεια, τότε με το χέρι στην καρδιά, με όπλο την πολιτική τους πείρα πρέπει να δώσουν δύναμη και φτερά στα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ. Κάθε άλλη εξέλιξη σε μια περίοδο που ετοιμάζεται νέα καταιγίδα σημαίνει εκχώρηση αρμοδιοτήτων και δύναμης στους αντίπαλους του λαού.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι και νέες,
Οι εκλεγμένοι αγωνιστές της Λαϊκής Συσπείρωσης θα μπαίνουν μπροστά στη στήριξη και αλληλεγγύη των αγώνων των εργαζομένων.
Δε θα ισχυρίζονται ότι δεν είναι στην αρμοδιότητά τους τα διάφορα προβλήματα που ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους, δε θα ισχυρίζονται ότι θέλουν να λύσουν προβλήματα, αλλά δεν έχουν πόρους.
Δε θα λυπηθούν κόπους και θυσίες για την αναγέννηση και ανασύνταξη του κινήματος, για απόσπαση κάποιων κατακτήσεων, για την τελική νίκη.
Το αποτέλεσμα των τοπικών εκλογών πρέπει να αποτελέσει όπλο καταδίκης της κυρίαρχης πολιτικής και του μνημονίου.
Να ανοίξει ο δρόμος της λαϊκής αντεπίθεσης ως τη λαϊκή νίκη.