ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

απουσιες μαθητων

«Δεν αλλάζει το όριο των απουσιών για τους μαθητές», δηλώνει η υφυπουργός Παιδείας Ευη Χριστοφιλοπούλου. Σχετική εγκύκλιος αποστέλλεται σήμερα προς όλα τα σχολεία της χώρας, αναφορικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει για το όριο απουσιών.
«Η εγκύκλιος ορίζει ό,τι ισχύει με το Προεδρικό Διάταγμα του 1982, το οποίο καθορίζει το όριο των απουσιών σε 64 δικαιολογημένες και 50 αδικαιολόγητες. Δεν συντρέχουν πλέον, οι λόγοι για την έκτακτη προσαύξηση του 25% που ίσχυσε ειδικά και μόνο για την περσινή σχολική χρονιά, εξαιτίας των αυξημένων απουσιών απο τα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης Η1Ν1», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Χριστοφιλοπούλου.

Συνάντηση με εκπαιδευτικούς
Στο μεταξύ, η υφυπουργός Παιδείας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ΟΛΜΕ, που σήμερα πραγματοποιεί δίωρη στάση εργασίας, με κύριο αίτημα να μην καταστρατηγείται -όπως λένε- το ωράριο των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν διατεθεί για ανάγκες της πρωτοβάθμιας.

Επίσης, οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών έδωσαν στην υφυπουργό λίστα με σχολεία στα οποία υπάρχουν περισσότερα από 25 παιδιά ανά τάξη, ενώ σε τουλάχιστον 4 σχολεία ξεπερνούν τους 30 οι μαθητές ανά τάξη.

Η κυρία Χριστοφιλοπούλου, αφού διαβεβαίωσε τους εκπαιδευτικούς ότι θα τηρείται το ωράριο τους, διευκρίνισε ότι θα εξεταστούν όλα τα σχολεία που αναφέρονται στη λίστα της ΟΛΜΕ με προτεραιότητα τα τέσσερα που οι μαθητές ανά τάξη ξεπερνούν τους 30 και όπου υπάρχει πρόβλημα θα διορθωθεί.

ΑΠΕ