ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

τρελλης για δπθ

Την Τρίτη 19/10/2010 και ώρα 11 π.μ., στο κτίριο της Πρυτανείας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρύτανη, κ. Ρέμελη, και τον Αντιπρύτανη, κ. Κώστα, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν το ΔΠΘ, προβλήματα λειψής χρηματοδότησης, έλλειψης διδακτικού προσωπικού, υλικοτεχνικών εγκαταστάσεων και υποδομών, φοιτητικής μέριμνας (στέγασης – μεταφοράς), καθώς και οι επιπτώσεις από την εφαρμογή του νόμου πλαισίου στα ΑΕΙ, που οδηγεί στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίησή τους. Ακοιλούθως, πραγματοποιήθηκε περιοδεία στις Εστίες και στη Λέσχη του ΔΠΘ.
Επικεφαλής ήταν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Τρέλλης, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης για το Νομό Ροδόπης Νίκος Βαργεμίδης και ο υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Δημήτρης Ανθούσης.
Σε δήλωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Χρήστος Τρέλλης τονίζει:
«Τα προβλήματα που απασχολούν το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης παίρνουν οξυμένο χαρακτήρα. Αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται και των περικοπών των κονδυλίων για την εκπαίδευση. Ήδη δύο τμήματα του ΔΠΘ, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Πολιτικών Επιστημών στην Κομοτηνή, αναστέλλουν τη λειτουργία τους. Οι ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές είναι πολύ σημαντικές, που καθιστούν το διδακτικό έργο αδύνατο.
Οι προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια και στην εκπαίδευση είναι δεμένες άρρηκτα με τα βάρβαρα μέτρα στο εργασιακό, στο ασφαλιστικό, στην Υγεία, με τη ληστεία του λαϊκού εισοδήματος. Υπηρετούν την ιδεολογική χειραγώγηση της νέας γενιάς και του λαού. Δεν πρέπει να πείσει κανέναν η προπαγάνδα κυβέρνησης-αστικού τύπου ότι πρόκειται για μέτρα που «διορθώνουν» την κατάσταση! Με την κάρτα του φοιτητή ή το κουπόνι η κυβέρνηση εισάγει τα δίδακτρα καθώς και τη χρηματοδότηση των ιδιωτικών παραμάγαζων - κολλεγίων που πρόσφατα αναγνώρισε. Ανοίγει ο δρόμος για την αντικατάσταση της φοιτητικής μέριμνας και τη θεσμοθέτηση των φοιτητικών δανείων, για να αλυσοδένουν τους νέους και τις οικογένειές τους στις τράπεζες. Με το νέο τρόπο εισαγωγής στα ΑΕΙ - ΤΕΙ υψώνει ακόμη μεγαλύτερους ταξικούς φραγμούς.
Παραδίδει τη διοίκηση και λειτουργία των Ανώτατων Ιδρυμάτων στις επιχειρήσεις. Η εμπορευματοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και η είσοδος των επιχειρηματικών συμφερόντων είναι ήδη πραγματικότητα. Ο νέος Νόμος-Πλαίσιο θα βαθύνει το χαρακτήρα του Πανεπιστημίου ως ΑΕ, καθώς παραδίδει στις επιχειρήσεις τη διοίκηση, τη δομή των σπουδών και τη λειτουργία των ιδρυμάτων.
Με τα εξατομικευμένα προγράμματα σπουδών διαλύεται η επιστημονική γνώση και το επιστημονικό αντικείμενο. Γι' αυτό κανείς δεν πρέπει να ξεγελαστεί απ' όσα λέει η κυβέρνηση ότι ο φοιτητής θα διαλέγει το πρόγραμμα και το πιστοποιητικό που του ταιριάζει.
Ο «Καλλικράτης» των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ δεν έχει καμία σχέση με άνοιγμα των Πανεπιστημίων στην κοινωνία. Αυτό που έντεχνα ονομάζουν «σύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες», εκφράζει το ενδιαφέρον των επιχειρηματικών ομίλων να αναπτύξουν τη δράση τους στην περιφέρεια, αξιοποιώντας τα ΑΕΙ - ΤΕΙ. Τα κόμματα που έφτιαξαν σε κάθε χωριό και πόλη Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, χωρίς κανένα επιστημονικό αντικείμενο, που «ανωτατοποίησαν» τα ΤΕΙ, τώρα θέλουν καταργήσεις, συγχωνεύσεις και συμπτύξεις Τμημάτων, για να φτιάξουν ιδρύματα διά βίου ψευτοκατάρτισης, που θα βγάζουν ακόμα πιο φτηνούς απόφοιτους-χειριστές δεξιοτήτων. κό που του ταιριάζε
Η αξιολόγηση των ΑΕΙ - ΤΕΙ θα γίνεται από τις μονοπωλιακές επιχειρήσεις και δεν θα είναι αξιολόγηση του επιστημονικού έργου και της έρευνας με βάση τις ανάγκες του λαού και της χώρας μας. Η κρατική χρηματοδότηση, πενιχρή και σήμερα, θα γίνει εργαλείο χειραγώγησης των ιδρυμάτων και του επιστημονικού δυναμικού.
Ο νέος «νόμος πλαίσιο» που φέρνει η κυβέρνηση αποτελεί εφαρμογή του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, το έδαφος έχει προετοιμαστεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, είναι εφαρμογή της στρατηγικής της ΕΕ. Γι' αυτό η ΝΔ και το ΛΑΟΣ έσπευσαν να συμφωνήσουν με το πνεύμα και το γράμμα των αντιδραστικών αλλαγών.
Σοβαρές ευθύνες έχουν οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που με τις θέσεις τους σπέρνουν αυταπάτες, που στήριξαν τη λογική της αυτοτέλειας, της αξιολόγησης, της λεγόμενης «ελεύθερης πρόσβασης». Θολώνουν τα νερά και αποπροσανατολίζουν από την ουσία των αντιλαϊκών αλλαγών στην Παιδεία.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τους φοιτητές, τους σπουδαστές, τους μαθητές να παλέψουν από κοινού με το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα για:
- Να μην πληρώσουν ούτε ευρώ για σίτιση-στέγαση-μετακίνηση-συγγράμματα η λαϊκή οικογένεια και τα παιδιά της.
- Μηνιαίο επίδομα ενοικίου-σίτισης 600€ σε όλους τους φοιτητές-σπουδαστές που οι γονείς τους δεν τα βγάζουν πέρα, για τα παιδιά ανέργων και απολυμένων
- Καμιά μορφή ιδιωτικοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, έξω οι επιχειρήσεις από τα ΑΕΙ, την έρευνα.
- Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν, που θα παρέχει αναβαθμισμένο πτυχίο, ως μοναδική προϋπόθεση για την πρόσβαση στο επάγγελμα. Όχι στην πιστοποίηση και στη «Διά Βίου Μάθηση», που παγιώνουν την εργασιακή περιπλάνηση και θέτουν περαιτέρω ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση
Ο νέος Νόμος Πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση και που οδηγεί στην ολοκληρωτική ταξικοποίηση των ιδρυμάτων και στον αποκλεισμό των παιδιών των εργατικών λαϊκών οικογενειών πρέπει να γίνει ένα βασικό κριτήριο και για την ψήφο του λαού στις εκλογές του Νοέμβρη. Οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα λαϊκά στρώματα πρέπει να τον απορρίψουν ψηφίζοντας Λαϊκή Συσπείρωση».