ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2010

αν γινοταν παντου αυτο

Στις 1-12-2009 γράφαμε: "Στην Σαμοθράκη πλέον, δεν υπάρχει μόνο η Αγροτική και η Εθνική Τράπεζα. Λειτουργεί ακόμη μία Τράπεζα, και μάλιστα μέσα σε μια εκκλησία. Είναι η Τράπεζα Ένδυσης και Υπόδησης που έφτιαξε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Μόδεστου στα Αλώνια Σαμοθράκης πατήρ Αθανάσιος Σουλτάτος. Όπως λέει και η ανακοίνωση που μοιράστηκε σε όλο το νησί της Σαμοθράκης, η Εκκλησία μαζεύει ρουχισμό και υποδήματα (σε καλή κατάσταση) προκειμένου να τα δώσει σε άπορους συνανθρώπους μας. Μπράβο στον δραστήριο νεαρό ιερέα και ευχόμαστε το παράδειγμά του, να το ακολουθήσουν κι άλλοι, προκειμένου να φέρουν τον λαό πάλι κοντά στην Εκκλησία."

Επίσης στις 17-1-2010 γράφαμε: "Συνεχίζεται το πολύπλευρο πνευματικό - ιεραποστολικό έργο του πατρός Αθανάσιου Σουλτάτου στον Ι.Ν. Αγίου Μόδεστου στα Αλώνια Σαμοθράκης. Τις Άγιες Μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μάζεψε τρόφιμα και τα μοίρασε σε άπορες οικογένειες του νησιού... Επίσης, μοιράστηκαν πολλά ρούχα και παπούτσια, από συνανθρώπους μας που τα απέστειλαν απ' όλες τις γωνιές της Ελλάδος, σε άπορες οικογένειες της Σαμοθράκης και της Αλεξανδρούπολης.Ο δραστήριος Ιερέας όμως δεν κάνει μόνο αυτό το φιλανθρωπικό έργο. Μαζεύει την νεολαία του νησιού δίπλα στον Ι.Ν. του Αγίου Μόδεστου και κάθε Σάββατο κάνει Κατηχητικό μαζί με παιχνίδια και μαθήματα Η/Υ.
Θέλουμε να τονίσουμε σε όλους, ότι οι ανάγκες των συνανθρώπων μας δεν υπάρχουν μόνο τις Μεγάλες Γιορτές (Χριστούγεννα, Πάσχα κτλ). Οι άποροι συνάνθρωποί μας υποφέρουν όλο τον χρόνο. Και για ολόκληρο το χρόνο υπάρχουν οι δραστήριοι αυτοί Ιερείς που τις περισσότερες φορές μένουν στην αφάνεια, οι οποίοι χρειάζονται την βοήθεια όλων μας. Για τον πατήρ Αθανάσιο Σουλτάτο, του οποία την δράση γνωρίσαμε από κοντά και ενισχύουμε κατά καιρούς, όποιος θέλει να βοηθήσει υλικά ή πνευματικά, ας επικοινωνήσει μαζί του στο τηλέφωνο: 6973475847 ή ας αποστείλει ρούχα, παπούτσια και τρόφιμα στην διεύθυνση: Ι.Ν. Αγίου Μόδεστου, Αλώνια Σαμοθράκης, Τ.Κ. 68002. ".

Διαβάζουμε στο διαδίκτυο:

"Το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου Διδυμοτείχου διοργανώνει την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010, εκδήλωση διανομής μεταχειρισμένων ρούχων σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.Τα ρούχα που είναι σε άριστη κατάσταση, θα διατίθενται από την Ομάδα γυναικών του Κέντρου, στο χώρο της λαϊκής αγοράς( μπροστά από τα γραφεία της υπηρεσίας), τις ώρες 11.00πμ.-13.00μμ.". (Ιστοσελίδα: http://gatzoli.blogspot.com/2010/10/blog-post_7472.html).

Βλέπουμε λοιπόν, ότι το παράδειγμα του δραστήριου εφημέριου το ακολούθησαν στον Δήμο Διδυμοτείχου.
"Ας ευχηθούμε η κάθε περιοχή, η κάθε ενορία, η κάθε εκκλησία να έχει δραστήριους Ιερείς, οι οποίοι θα καταπραϋνουν τους πόνους την βασανισμένης κοινωνίας μας" (επίλογος άρθρου στις 17-1-2010). Επίσης, ας ευχηθούμε, το παράδειγμα αυτό του Δήμου Διδυμοτείχου να το ακολουθήσουν κι άλλοι Δήμοι της χώρας.

Τελειώνω με τον τίτλο του άρθρου αυτού: Τι θα γινόταν, ΑΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΝΤΟΥ ΑΥΤΟ....;;;

ΕΝΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΙΤΗΣ