ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ερωτηση δερμεντζοπουλου

ΠΡΟΣ
· τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παπουτσή Χρήστο.
· τον Υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων & Αλιείας κ. Διαμαντίδη Ιωάννη.
· τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βενιζέλο Ευάγγελο.


ΘΕΜΑ: «Αναγκαιότητα άμεσης επισκευής περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος στη Σαμοθράκη».

Το περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος, ΠΛΣ 614 του Υ/Χ Σαμοθράκης είναι καθηλωμένο από τις αρχές Αυγούστου. λόγω βλάβης που υπέστη σε μια από τις δύο μηχανές του. Για την επισκευή του πρέπει να οδηγηθεί στον Πειραιά, όπου όμως, ήδη υπάρχουν αλλά δύο σκάφη προς επισκευή. Κατά συνέπεια η αναμονή επισκευής θα είναι πολύ μεγάλη. Πέραν όμως του μεγάλου χρόνου αναμονής απαιτείται και η διάθεση των αναγκαίων πιστώσεων προς τούτο.
Το εν λόγω περιπολικό σκάφος προσφέρει της υπηρεσίες του από το 2008 και είναι εξαιρετικά σημαντικό, αφενός μεν για την διατήρηση του υπέρτατου αγαθού, της υγείας των πολιτών του ακριτικού νησιού, αφετέρου δε αποτελεί και ένα σημαντικό μέσο για την Εθνική Ασφάλεια της χώρας μας.
Η κρισιμότητα της ύπαρξης του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος στην Σαμοθράκη αποδεικνύεται και από τα εξής:
· Το νησί της Σαμοθράκης διαθέτει μια ακτοπλοϊκή σύνδεση, όχι επί καθημερινής βάσης , με το καράβι SAOS. Όμως από την 1 Νοεμβρίου η ακτοπλοϊκή γραμμή, δεν θα είναι πλέον επιδοτούμενη και πιθανώς τα δρομολόγια θα αραιώσουν και άλλο.
· Οι καιρικές συνθήκες αλλάζουν ραγδαία, με αποτέλεσμα το νησί να παραμένει απομονωμένο για ακόμη μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο.
· Το ΠΛΣ 614 είναι επιφορτισμένο λόγω των πραγματικών συνθηκών με την εξυπηρέτηση του ακριτικού αυτού νησιού για την έγκαιρη και άκρως σωτήρια μεταφορά ασθενών - τραυματιών στην ηπειρωτική χώρα.
· Συχνά περιστατικά χρήζουν άμεσης διακομιδής από το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης .Και όπως συνέβη και πρόσφατα , λόγω μη εύρεσης άλλου τρόπου διακομιδής, τα περιστατικά διακομίζονται στην στεριά με ιδιωτική μηχανότρατα.
· Η διαδρομή Σαμοθράκης – Αλεξανδρούπολης με το ΠΛΣ 614, διαρκεί 1 ώρα περίπου, χρόνος ιδιαίτερα σωτήριος για επείγοντα περιστατικά. Η διάρκεια της ίδιας διαδρομής με το συμβατικό πλοίο (και τούτο όταν υπάρχει δυνατότητα χρήσης ) είναι 2 ώρες και 15 λεπτά. Σημειωτέον ότι υπάρχουν πολλά παιδιά που ζουν μόνιμα στην Σαμοθράκη με τις οικογένειες τους.
· Το μείζον ζήτημα της Εθνικής Ασφάλειας καλύπτεται και με την παρουσία του περιπολικού σκάφους. Σας υπενθυμίσουμε δυο περιστατικά που δείχνουν την αναγκαιότητα της ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ του περιπολικού σκάφους:
(1) 25 Οκτωβρίου 2009. Η ελληνική καταδίωξη δέχτηκε παρενόχληση από Τουρκική Ακταιωρό στην περιοχή της Λαδοξέρας. Μάλιστα το συμβάν καταγράφηκε και προβλήθηκε από τοπικό τηλεοπτικό σταθμό. (http://www.youtube.com/watch?v=biDZfqYFg1Y).
(2) Ιούλιος του 2010 . Tο τουρκικό ερευνητικό σκάφος Τσεσμέ πλησιάζει την Σαμοθράκη συνοδευόμενο από τουρκικό περιπολικό σκάφος. Το ελληνικό περιπολικό πλοίο παρακολουθεί διακριτικά.
· Σημαντική επίσης είναι η συμβολή του Λιμενικού σε περιστατικά έρευνας και διάσωσης
Με την μείωση των δρομολογίων, την απουσία της Καταδίωξης, με την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, αναρωτούνται οι κάτοικοι του νησιού εάν πρέπει να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για να νιώθουν πιο ασφαλής στην στεριά ;

Ενόψει όλων αυτών
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

· Τι σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο να πράξει σε ότι αφορά την ΑΜΕΣΗ επισκευή του περιπολικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ 614 του Υ/Χ Σαμοθράκης ;

· Ποια νησιωτική πολιτική, θέλει να εφαρμόσει η κυβέρνηση; Εκείνη της αποκοπής και ερήμωσης των νησιών μας;

· Ποιος είναι ο λόγος που διακυβεύεται η Εθνική μας Ασφάλεια σε μια ευαίσθητη περιοχή, για την οποία πολλά έχουν ακουστεί τελευταία σε ότι αφορά τον ορυκτό μας πλούτο.

Ο Ερωτών Βουλευτής


Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος
Βουλευτής Έβρου