ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

ιδρυτικη διακυρηξη "νεα αρχη"

Συμπολίτες και συμπολίτισσες.

Είμαι στην τιμητική θέση να σας παρουσιάσω την ιδρυτική διακήρυξη του δημοτικού συνδυασμού «νέα αρχή», που θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Ορεστιάδας.


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
Δημοτικού Συνδυασμού «νέα αρχή»

Από την 1η Ιανουαρίου του 2011, η τοπική αυτοδιοίκηση καλείται να λειτουργήσει σ’ ένα διαφορετικά διαμορφωμένο τοπίο, ν’ αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και δεδομένα, να λειτουργήσει σ’ ένα ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον. Η πραγματικότητα αυτή επιβάλλει εγρήγορση, ανάδειξη και συστράτευση των θετικών δυνάμεων, ενεργή συμμετοχή αλλά και σκληρή προσπάθεια για την επιτυχία του εγχειρήματος.
Είναι γεγονός πως καμία αλλαγή, καμία μεταρρύθμιση δε μπορεί να επιτευχθεί, εάν δεν έχει στο κέντρο του ενδιαφέροντός της τον άνθρωπο και κυρίως αν δεν “αλλάξουν” αυτοί οι άνθρωποι που θα κληθούν να την εφαρμόσουν. Αν δεν αλλάξουν τον, μέχρι τώρα, τρόπο σκέψης, αντίληψης, νοοτροπίας, διοίκησης, συμπεριφοράς, λειτουργίας και άσκησης εξουσίας.
Μέχρι σήμερα, ο τόπος, έχει πληρώσει πολύ ακριβά προσωπικές φιλοδοξίες και συμφέροντα, αδιέξοδες πολιτικές, μεγαλοϊδεατισμούς, ανικανότητες, λαθεμένους χειρισμούς, έλλειψη στόχων, προγραμματισμού, ουσιαστική και αποτελεσματική δράση και έργο, με τις κάποιες εξαιρέσεις απλά να επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Τα αποτελέσματά τους είναι, δυστυχώς, ορατά και τραγικά. Μέχρι εδώ!
Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 καλούμαστε να κάνουμε μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ.
Μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ σε όλα και όχι μόνο στη “γεωγραφία” του νέου δήμου Ορεστιάδας. Καλούμαστε να κάνουμε μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ και να βάλουμε γερά θεμέλια στο νέο δήμο Ορεστιάδας. Καλούμαστε να κάνουμε μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ στα πάντα. Στον τρόπο σκέψης, διοίκησης, άσκησης πολιτικών, σχεδιασμού, στόχευσης, έργου, παραγωγικότητας και μετρήσιμης αποτελεσματικότητας. Μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ που θα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που θα αποκαθιστά την εμπιστοσύνη μεταξύ δήμου και δημότη, που θα γεννά ελπίδα, θα αφήνει πίσω το “παλιό”, θα προσδοκά στο νέο, θα φέρει και πάλι το χαμόγελο και την αισιοδοξία για το αύριο.
Μια ελπίδα που πρώτη φορά διαφάνηκε στις 22 Αυγούστου, όταν περισσότεροι από 2.500 χιλιάδες πολίτες - δημότες του νέου Καλλικρατικού δήμου Ορεστιάδας επέλεξαν τον επικεφαλής της προσπάθειας για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ. Αποδεικνύοντας με τη συμμετοχή τους πως τους “νοιάζει”, θέλουν να μπορούν και να εκφράζουν τη γνώμη τους γι’ αυτά που τους αφορούν. 2.500 χιλιάδες πολίτες απ' όλους τους πολιτικούς χώρους είπαν “όχι” στα “δαχτυλίδια” και στους αυτόκλητους σωτήρες. 2.500 χιλιάδες πολίτες μας έδειξαν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε. Το δρόμο της συμμετοχής, της συλλογικότητας, της έκφρασης της τοπικής κοινωνίας, του δημοκρατικού προγραμματισμού, της κοινής δράσης.
Μας έδειξαν πως πρέπει να κάνουμε μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ με πρόσθεση κι όχι αφαίρεση, με πολλαπλασιασμό κι όχι διαίρεση, με συνεργασίες κι όχι αποκλεισμούς. Κι αυτό κάνουμε.
Καταθέτουμε μια νέα ενωτική και ιδιαίτερη δυναμική πρόταση, που απευθύνεται σε όλους όσους πιστεύουν ότι το κοινό συμφέρον είναι πάνω από το προσωπικό, που πιστεύουν στη συλλογική δράση, στις δημοκρατικές διαδικασίες, που ενδιαφέρονται για το σήμερα και το αύριο του τόπου. Σε όλους αυτούς που πρεσβεύουν ότι, επιτέλους, ο δήμος Ορεστιάδας, πρέπει να βρει τη θέση του στη νέα γεωγραφία και τη νέα οικονομία και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Ένας νέος δήμος Ορεστιάδας ιδιαίτερα προικοδοτούμενος από τον “Καλλικράτη”, με μια ιδιαίτερη δυναμική και με μοναδικά στοιχεία που μπορεί και πρέπει να εκμεταλλευτεί. Οι τρεις πύλες εισόδου - εξόδου, μας δείχνουν το δρόμο της διασυνοριακότητας, που πρέπει να αξιοποιήσουμε. Ο ποταμός Άρδας, η παρέβρια ζώνη, τα δύο φράγματα, ο ορεινός όγκος του Τριγώνου, ο περιβαλλοντικός και φυσικός πλούτος της περιοχής, τα σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, ο πολιτισμός και οι ανθρωπογενείς δραστηριότητες, που έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, καθορίζουν τη στόχευση που πρέπει να έχει ο δήμος Ορεστιάδας για να κάνει μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ, να αποκτήσει ορατή προοπτική. Με παραγωγή πολιτικής, με ευρείες συναινέσεις για τα σημαντικά θέματα του δήμου, με φρέσκιες, σύγχρονες, καινοτόμες και εφαρμόσιμες ιδέες που θα άρουν τα αδιέξοδα και θα δώσουν ώθηση στο νέο δήμο.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, είναι αναγκαία μια μεγάλη δυναμική κοινωνική συμμαχία. Μια συμμαχία που θα ωθήσει και θα απελευθερώσει όλες τις ζωντανές δυνάμεις του τόπου, θα διασφαλίσει την κοινωνική συνοχή.
Απαιτείται μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ, με σχέδιο, ξεκάθαρες και σαφείς πολιτικές, που έχουν στο κέντρο του ενδιαφέροντος τον άνθρωπο, τον σεβασμό στον πολίτη, την ισοτιμία, την ποιότητα ζωής, τη συμμετοχικότητα, τη διαφάνεια, τον αναπτυξιακό σχεδιασμό αλλά και το περιβάλλον.
Μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ με ανθρώπους που θα προτάσσουν το “συμφέρον του τόπου” και όχι το δικό τους, που θα αποκαταστήσουν τη σχέση μεταξύ δήμου και πολιτών, που θα παράγουν τοπικές πολιτικές κι όχι στείρα διαχείριση, που θα φέρουν μια νέα, φρέσκια, αντίληψη για την αυτοδιοίκηση, που θα επιλύουν προβλήματα και δε θα δημιουργούν πρόσθετα. Ανθρώπους που τα “αυτονόητα” θα τα θεωρούν αυτονόητα, θα αποδώσουν και θα εφαρμόσουν την ορθή σημασία λέξεων και εννοιών.
Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου δεν υπάρχουν διλήμματα αλλά συνειδητές επιλογές.
Επιλογές σύγκρουσης του παλιού με το νέο, της ευθύνης με την ανευθυνότητα, της εργατικότητας με την οκνηρία, του σχεδίου με το εφήμερο, της προοπτικής με την οπισθοδρόμηση, της δράσης με την αδράνεια, της αποφασιστικότητας με τη διστακτικότητα, της σύνθεσης με τη διάλυση, της δυναμικής με την αδυναμία, της πολυχρωμίας με το ασπρόμαυρο ή γκρίζο. Το δικό μας “αποτύπωμα” θέλουμε και θα είναι αποτύπωμα δημιουργίας.
Οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 είναι η ευκαιρία μας για μια ΝΕΑ ΑΡΧΗ γιατί “ζούμε σ’ αυτό τον τόπο και μας νοιάζει”...



Για το συνδυασμό «νέα αρχή»


Χαμαλίδης Ελευθέριος
Υποψήφιος Δήμαρχος

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

και το ΔΝΤ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ ειναι ΝΕΑ ΑΡΧΗ..τυχαιο δε νομιζω ,,που το ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ.