ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

ο μαγκριωτης στον εβρο

Σύσκεψη για θέματα υποδομών του νομού παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στη Νομαρχία Έβρου. Ο κάθετος οδικός άξονας Ορμένιο – Αρδάνιο, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης και ο περιφερειακός της Αλεξανδρούπολης, ήταν τα τρία υψίστης αναπτυξιακής σημασίας έργα, για τα οποία ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης ζήτησε και έλαβε τις απαραίτητες απαντήσεις και δεσμεύσεις από τον Υφυπουργό.
Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Ζαμπουνίδης δήλωσε σχετικά:
«Είμαι πολύ χαρούμενος σήμερα γιατί πραγματικά ο Γιάννης Μαγκριώτης ήρθε εδώ και είπε συγκεκριμένα πράγματα. Πρώτα από όλα, σήμερα δόθηκε σε κυκλοφορία άλλο ένα κομμάτι του κάθετου οδικού άξονα Ορμένιο – Αρδάνιο, αυτό του Θουρίου – Χειμωνίου, μήκους μόλις 4,5 χιλιομέτρων, που ταλαιπωρεί τον κόσμο εδώ και 15 χρόνια. Δεύτερον, ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι μέσα στο Νοέμβριο θα δημοπρατηθεί το τμήμα Αρδάνιο – Μάνδρα, με προϋπολογισμό 80 εκατομμύρια ευρώ. Ήταν το μεγάλο αίτημα του Έβρου, και χαίρομαι πραγματικά που υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση και δόθηκε λύση στα προβλήματα που υπήρχαν. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κάθετος οδικός άξονας Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο εξυπηρετεί τον άξονα 9, το Διευρωπαϊκό δίκτυο Αλεξανδρούπολη – Ελσίνκι. Πρέπει να τονίσουμε ότι και η Βουλγαρία και η Ρουμανία προχωρούν στην κατασκευή του άξονα 9.
Άλλο μεγάλο θέμα είναι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Η εκβάθυνσή του πρέπει να προχωρήσει, πρέπει να βρεθεί λύση. Επίσης, πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε στη συνέχεια με τη σύνδεση λιμανιού με την Εγνατία, και ταυτόχρονα με τον εξοπλισμό του λιμανιού. Εγώ θα συμφωνήσω, όπως ειπώθηκε και κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ότι εάν δεν βρεθεί στρατηγικός επενδυτής, η όλη προσπάθεια που κάνουμε δεν πρόκειται να τελεσφορήσει. Πιστεύω ότι πρέπει το συντομότερο δυνατό να αναζητήσουμε στρατηγικό επενδυτή, και να γίνουν κάποιες κατασκευαστικές παρεμβάσεις από την πλευρά της πολιτείας. Ο στρατηγικός επενδυτής είναι αυτός που θα αναζητήσει και τους πελάτες στη Μαύρη Θάλασσα, και στη Ρωσία, και στα Βαλκάνια.
Τέλος, μπήκε το θέμα διάνοιξης επιπλέον κόμβων στην Εγνατία Οδό, όπως αυτοί του Νοσοκομείου και των Δικέλλων. Του Νοσοκομείου νομίζω ότι πάει να βρει τη λύση του, με την κατασκευή γέφυρας, για όσους έρχονται από το βόρειο τμήμα του νομού. Αυτοί που έρχονται από την Ξάνθη και την Κομοτηνή θα εξυπηρετούνται μέσω της Μάκρης. Πιστεύω ότι αυτό θα διευκολύνει αφάνταστα όλους και θα συντομεύσει κατά ένα δεκάλεπτο το χρόνο που χρειάζεται το ασθενοφόρο για να φτάσει στο νοσοκομείο.
Υπάρχει, ωστόσο, ένα μεγάλο θέμα με τους κόμβους της Ορεστιάδας, όπου θρηνούμε κάθε μέρα νεκρούς. Δεν μπορεί η Ορεστιάδα, μια πόλη των 30.0000 κατοίκων, να έχει αυτούς τους κόμβους με τους σηματοδότες, οι οποίοι και δεν λειτουργούν με ευθύνη των τοπικών αρχών. Το συζητήσαμε με τον Υφυπουργό και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσουν σε μελέτες και θα υπάρξει χρηματοδότηση.
Θεωρώ ότι είναι μια ξεχωριστή μέρα για τον Έβρο. Όσα είπε ο Γιάννης ο Μαγκριώτης την προηγούμενη φορά που επισκέφτηκε το νομό μας, γίνονται πράξη. Τον ευχαριστώ, τον συγχαίρω για τη θετική πορεία και νομίζω ότι πραγματικά τα μεγάλα έργα που απαιτούνται για τον ρόλο που καλείται πια να παίξει η Θράκη στη νέα γεωγραφία και νέα οικονομία της περιοχής, αποτελούν και μεγάλες προτεραιότητες για το Υπουργείο και την Κυβέρνηση.»
Τέλος, ο Νομάρχης Έβρου απάντησε στα όσα ακούγονται προεκλογικά για τα έργα στο λιμάνι της Σαμοθράκης. «Σχεδόν έχουμε ολοκληρώσει τη μελέτη και πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ με 5 εκατομμύρια ευρώ συν 2 εκατομμύρια μηχανολογικά. Είναι πολύ σημαντικό έργο και επειδή προεκλογικά γίνεται λόγος για αυτό, θέλω να τονίσω πως όλη αυτή η προσπάθεια είναι μια προσπάθεια της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Έβρου, των Τεχνικών της Υπηρεσιών, να ολοκληρώσει τις μελέτες για να προλάβει την ένταξη. Ας μην το χρησιμοποιούν ως προεκλογικό παιχνίδι αυτή την ώρα.»
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, οι βουλευτές Έβρου κ. Όλγα Ρενταρή και Ελένη Τσιαούση, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Γιώργος Αλεξανδρής, ο Πρόεδρος της Εγνατίας Α.Ε. κ. Αναστάσιος Μουρατίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης κ. Χρήστος Σκεύας.