ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ο αρχιεπισκοπος πολωνιας στο διδυμοτειχο

Το πρωί της 30ης Σεπτεμβρίου ε.ε. τον Σεβ. Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνό, επισκέφθηκε ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Λούμπλιν κ. Άβελ (Ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας).
Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός, προέστη της λιτανείας της ιεράς Εικόνος της Αγίας Σκέπης εκ του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγ. Θεοδώρων Ν. Ορεστιάδος προς τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Ν. Ορεστιάδος. Στη συνέχεια οι πιστοί μετά της Εικόνος και του ιερού Κλήρου επιβιβάστηκαν σε αμαξοστοιχία με κατεύθυνση την υπό ίδρυσιν Ιερά Μονή Αγ. Σκέπης και Αγ. Παρασκευής Ν. Βύσσης. Εκεί πλήθος πιστών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Βύσσης κ. Παν. Σιανκούρη, υποδέχθηκαν την Εικόνα και την συνόδευσαν μέχρι το καθολικό της Ιεράς Μονής.. Ακολούθησε πανηγυρικός Εσπερινός και αρτοκλασία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Δαμασκηνού.
Χθες το πρωί,1 Οκτωβρίου 2010 ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Δαμασκηνός ιερούργησε στην υπό ίδρυσιν Ιερά Μονή Αγ. Σκέπης και Αγ. Παρασκευής Ν. Βύσσης. Την Θ.Λειτουργία παρακολούθησαν οι Αρχές του τόπου ,οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου Ν. Βύσσης καθώς και πλήθος κόσμου από τη Ν. Βύσσα και άλλα χωριά της Μητροπόλεως μας. Ακολούθησε λιτάνευση της Εικόνας της Αγίας Σκέπης προς το Αγίασμα της Μονής όπου ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Αγιασμό.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η υπό ίδρυσιν Ιερά Μονή Αγ. Σκέπης και Αγ. Παρασκευής Ν. Βύσσης βρίσκεται στην Ελληνοτουρκική μεθόριο, πλησίον των Ελληνικών Φυλακίων και απέναντι από την Αδριανούπολη.
Το μεσημέρι ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τέλεσε τον Αγιασμό στα Ι.Ε.Κ. Διδυμοτείχου.