ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

παρκο αλτιναλμαζη

Ξεκινά το έργο κατασκευής του Οικοπάρκου Αλτιναλμάζη
Υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο

Σε πορεία υλοποίησης μπαίνει πλέον το έργο για την κατασκευή του Οικοπάρκου Αλτιναλμάζη, στο πρώην στρατόπεδο Παρμενίωνα. Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Γιώργος Αλεξανδρής, υπέγραψε τη σχετική σύμβαση έργου, παρουσία εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας, Άκμων Ενεργειακή ΑΤΕ.

Σύμφωνα με τη σύμβαση, ο πρώην χώρος του στρατοπέδου θα
μετατραπεί σε ένα σύγχρονο, οικολογικό μητροπολιτικό πάρκο, έκτασης 130 περίπου στρεμμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, θα γίνουν νέες φυτεύσεις με είδη τοπικής χλωρίδας, δημιουργία πλατύφυλλου άλσους και ενίσχυση των υπαρχόντων κωνοφόρων, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία εγκαταστάσεων άθλησης, διαδρόμων πεζοπορίας και ποδηλασίας, καθώς και υδάτινων διαδρομών. Επιπλέον, 2 υπάρχοντα σήμερα κτίρια στο χώρο προβλέπεται να αναπαλαιωθούν και να συντηρηθούν, ώστε να εξυπηρετούν χρήσεις αναψυκτηρίου και εκθεσιακών χώρων. Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών για την κατασκευή του πάρκου, προβλέπεται και η δημιουργία χώρου στάθμευσης 180 θέσεων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4,7 εκατομμύρια ευρώ, επί των οποίων ο ανάδοχος προσέφερε έκπτωση 56% περίπου. Ο χρόνος περαίωσης του έργου είναι 3 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Γιώργος Αλεξανδρής, δήλωσε σχετικά: «Η δημιουργία του οικοπάρκου Αλτιναλμάζη μπαίνει πλέον σε τροχιά υλοποίησης. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι σήμερα οικολογική παρέμβαση σε αστικό ιστό στην Ελλάδα. Ένα έργο που θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Αλεξανδρούπολη και θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής όλων των συνδημοτών μας. Στόχος μας είναι τώρα η ταχύτερη δυνατή έναρξη των εργασιών και η παράδοση του έργου εντός του χρονοδιαγράμματος που έχουμε θέσει.»