ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

συνεδριο στη σοφια για την ασκηση evros 2010

H εμπειρία που αποκτήθηκε από τη μεγάλη ευρωπαϊκή άσκηση πολιτικής προστασίας «EVROS 2010», που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο στον Έβρο και στην οποία συμμετείχαν επτά χώρες και πως αυτή θα εξειδικευθεί σε κάθε μία από αυτές τις χώρες, συζητήθηκε στη διάρκεια συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια.
«Η εμπειρία από την υλοποίηση της άσκησης που αποκομίσαμε για θέματα πολιτικής προστασίας, ήταν πραγματικά πολύτιμη. Εμείς, σαν Νομαρχία Έβρου, που είχαμε και τον συντονισμό του όλου προγράμματος, διδαχθήκαμε από άλλες χώρες κυρίως από την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιταλία. Είναι σημαντικό ότι όλοι όσοι όσοι συμμετείχαμε από τις επτά χώρες στην άσκηση, έχουμε φτιάξει μια συμπαγή ομάδα, συνεργαστήκαμε, επιχειρήσαμε μαζί, γνωριστήκαμε, γίναμε φίλοι, ανταλλάξαμε τα προσωπικά μας τηλέφωνα. Σε περίπτωση πλέον κάποιου έκτακτου συμβάντος ξέρουμε όλοι σε ποιους θα απευθυνθούμε, που να ζητήσουμε βοήθεια, να αλληλοϋποστηριχτούμε. Επόμενο ραντεβού δώσαμε στις 9 Δεκεμβρίου στο Λονδίνο όπου ολοκληρώνεται η διαδικασία του προγράμματος» είπε ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης που συμμετείχε στις εργασίες του συνεδρίου και πρόσθεσε:
«Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι οι Άγγλοι έχουν ήδη ενσωματώσει την εμπειρία τους αυτή σαν πρακτική στο πρόγραμμα της πολιτικής τους προστασίας. Ακόμη φάνηκε ότι εμείς και η Βουλγαρία πρέπει να κάνουμε πολλά βήματα στα θέματα πολιτικής προστασίας για να ανταποκριθούμε με επιτυχία. Δυστυχώς από τα στατιστικά στοιχεία προκύπτει, ότι ενώ τα τελευταία πενήντα χρόνια είχαμε μια μεγάλη πλημμύρα στον Έβρο ανά πέντε χρόνια, τα τελευταία χρόνια έχουμε σχεδόν κάθε χρόνο πλημμυρικά φαινόμενα. Έχουν αλλάξει πολλά πράγματα και πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τα νέα δεδομένα και να παίρνουμε εκείνα τα μέτρα ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και καταστροφή περιουσιών.»
Το πρόγραμμα «EVROS 2010»,που είχε προϋπολογισμό 600.000 ευρώ και υποβλήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη Νομαρχία Έβρου, ολοκληρώνεται με συνάντηση των επτά χωρών στο Λονδίνο στις 9 Δεκεμβρίου.
«Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, του οποίου την ευθύνη είχε η Νομαρχία Έβρου, εκτός από την εμπειρία και τη γνώση που αποκτήσαμε, αποδείξαμε ότι σαν Νομαρχία μπορούμε και να διεκδικήσουμε και να υλοποιήσουμε ένα τέτοιο μεγάλο και δύσκολο πρόγραμμα πανευρωπαϊκής εμβέλειας. Είναι σημαντικό επίσης να τονισθεί και το γεγονός ότι εμείς συμμετείχαμε στο πρόγραμμα σαν Νομός Έβρου, ενώ οι άλλες χώρες, η Αγγλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία είχαν εκπροσώπηση σε κεντρικό, κρατικό επίπεδο.» τόνισε ο κ. Ζαμπουνίδης και ανέφερε ότι ήδη ετοιμάζεται από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας ολοκληρωμένος φάκελος για τα θέματα πολιτικής προστασίας στον Έβρο και ο οποίος θα παραδοθεί στον Περιφερειάρχη κ Άρη Γιαννακίδη και στην Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεωργία Νικολάου
Στη συνέδριο της Σόφιας συμμετείχαν η Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Πολιτικής Προστασίας-Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Ανταπόκρισης Κρίσεων κα Κρισταλίνα Γκεοργίεβα ο βοηθός πρωθυπουργού και υπουργός Εσωτερικών της Βουλγαρίας κ. Τσβετάν Τσβετάνοβ, πολλοί φορείς κι εκπρόσωποι από τις χώρες που είχαν πάρει μέρος στην άσκηση.