ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

η τελευταια συνεδριαση του νομαρχιακου συμβουλιου εβρου

Σε κλίμα πανηγυρικό, ιδιαίτερα συγκινησιακό και με συμβολικό χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2010, στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Ζώνης του Δήμου Κυπρίνου, η τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου του Έβρου.
«Επιλέξαμε να κάνουμε αυτό το Νομαρχιακό εδώ επειδή θέλαμε να αναδείξουμε τη σπουδαιότητα της περιοχής. Τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν δυο πολύ σπουδαίες αρχαιολογικές ανακαλύψεις, αυτή που έγινε το 1964, στη Βίλα Αρμύρα, στο Ιβαΐλοβγκραντ, στη Βουλγαρία, και το 2002 αυτή στον ταφικό τύμβο στη Μικρή Δοξιπάρα – Ζώνη, στον Έβρο.» τόνισε κατά την τελευταία του ομιλία ο Νομάρχης Έβρου κ. Νικόλαος Ζαμπουνίδης. Και συνέχισε «Τα ευρήματα αυτά είναι από τα σπουδαιότερα στην Ελλάδα. Εμείς, ως Νομαρχιακό Συμβούλιο, όλα αυτά τα χρόνια, επιλέξαμε να στηρίξουμε τον κ. Τριαντάφυλλο, με αρκετούς πόρους. Και τώρα με τη μελέτη για το Μουσείο που ολοκληρώνουμε, ανοίγει ο δρόμος πλέον για να χτιστεί το Μουσείο επιτόπου, κάτι αντίστοιχο με αυτό της Βεργίνας, προϋπολογισμού 6 εκατομμυρίων ευρώ. Στη βουλγάρικη πλευρά, η Βίλα Αρμύρα, με τα καταπληκτικά ψηφιδωτά, ουσιαστικά είναι έτοιμη, προσβάσιμη, έχει ολοκληρωθεί και το κέντρο ενημέρωσης. Δηλαδή, σε μια απόσταση περίπου 6 χιλιομέτρων, σε δύο διαφορετικές χώρες, υπάρχουν δύο πολύ σπουδαίοι αρχαιολογικοί χώροι, που πραγματικά αξίζει τον κόπο κάποιος να επισκεφτεί. Για αυτό εμείς ανοίξαμε τα σύνορα, τη δίοδο Κυπρίνος – Ιβαΐλοβγκραντ.»
Ο Νομάρχης Έβρου θέλοντας να τονίσει τη σημαντικότητα της τελευταίας συνεδρίασης του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης δήλωσε «Η μέρα είναι πραγματικά δύσκολη, γιατί ουσιαστικά σήμερα κλείνουμε τον κύκλο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Όμως αφήνουμε μια άλλη πόρτα ανοιχτή, αυτήν της εκλεγμένης πλέον Περιφέρειας, για την οποία παλέψαμε όλα αυτά τα χρόνια, διεκδικήσαμε, και το κράτος επιτέλους έκοψε το μακρύ του χέρι κι έδωσε αρμοδιότητες στην Περιφέρεια. Αν αυτές οι αρμοδιότητες που έδωσε συνοδευτούν και με πόρους, τότε πραγματικά πιστεύω ότι είναι η μεγαλύτερη θεσμική επανάσταση που έγινε ποτέ στην Ελλάδα από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Είναι πολύ σημαντικό για τα μεγάλα ζητήματα του τόπου να αποφασίζουν οι δικοί του άνθρωποι, αυτοί που γνωρίζουν τα προβλήματα, αυτοί που ζουν εδώ, που απολογούνται καθημερινά για οποιαδήποτε πρωτοβουλία. Και όχι κάποιος μακριά από την Αθήνα. Θέλω να ευχηθώ καλή δύναμη, κουράγιο και καλή επιτυχία, σε όλους όσοι αναλαμβάνουν έργο από 1 Ιανουαρίου.»
Στη συνέχεια ακολούθησαν ευχαριστίες από τον κ. Ζαμπουνίδη προς όλους τους Εβρίτες, τους συνεργάτες στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, στα υπηρεσιακά στελέχη, στα μέλη των φορέων και στις αρχές του τόπου. «Θέλω από την καρδιά μου να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που αυτά τα 30 χρόνια με στήριξε, μου έδωσε ό,τι ζήτησα, που με έβαλε στα φτερά του και με ταξίδεψε. Προσπάθησα να κάνω ό,τι μπορώ απ’ την ψυχή μου. Κρίνομαι από τον καθένα. Αν στεναχώρησα κάποιους θέλω πραγματικά να τους ζητήσω συγγνώμη. Σε μια πορεία όμως 30 χρόνων, υποχρεωτικά έπρεπε να μπαίνω και σε συγκρουσιακές διαδικασίες, να μην είμαι πάντα ο καλός. Έπρεπε να παίρνω αποφάσεις, και πολύ δύσκολες αποφάσεις, πάρα πολλές φορές. Αναγκάστηκα να συγκρουστώ με ανθρώπους, θεωρώ όμως ότι το έκανα έντιμα, καθαρά και δεν είχα κανένα στόχο να βλάψω κανέναν.» είπε ο κ. Ζαμπουνίδης.
Πριν από τη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, τα μέλη του, ο Πρόεδρος της Ν.Α.Ρ.Ε. κ. Γιώργος Μηνόπουλος, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Άρης Γιαννακίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Έβρου επισκέφθηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Μικρής Δοξιπάρας – Ζώνης, όπου και ξεναγήθηκαν από τον επίτιμο έφορο αρχαιοτήτων κ. Διαμαντή Τριαντάφυλλο. Ακολούθησε επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βίλας Αρμύρα.
Στη συνέχεια συνατήθηκαν με τον Δήμαρχο Ιβαΐλοβγκραντ κ. Στέφαν Τάνεφ και τους Δημοτικούς Συμβούλους της πόλης στο «Σπίτι του Λαού». Ο κ. Τάνεφ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο και ιδιαίτερα προς τον Νομάρχη Έβρου «για αυτά τα τέσσερα χρόνια συνεργασίας που είχαμε. Πέρα από τις πολιτικές σχέσεις που δημιουργήθηκαν ανάμεσά μας, δημιουργήθηκε μια πολύ φιλική σχέση σε προσωπικό επίπεδο πλέον, η οποία βοήθησε πάρα πολύ στα πράγματα που καταφέραμε να κάνουμε και να πραγματοποιήσουμε μέχρι τώρα μεταξύ των δύο περιοχών, το αποκορύφωμα των οποίων ήταν το άνοιγμα των συνόρων. Ελπίζω ότι οι σχέσεις μας θα συνεχιστούν στο καλό επίπεδο που προϋπάρχει με την καινούργια αρχή, την Περιφέρεια, και φυσικά με τον κ. Ζαμπουνίδη θα είμαστε φίλοι μέχρι το τέλος της ζωής μας.»
Ευχαριστίες απηύθυνε και ο επίτιμος έφορος αρχαιοτήτων κ. Διαμαντής Τριαντάφυλλος. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω, όπως έκανα και στο τελευταίο Νομαρχιακό Συμβούλιο, και τον Νομάρχη Έβρου κ. Ζαμπουνίδη, και τα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου, για τη βοήθεια την οποία μας έδωσαν όλο αυτό το διάστημα, από την έναρξη της ανασκαφής έως και σήμερα.»
Ο κ. Ζαμπουνίδης χάρισε στον νέο Περιφερειάρχη κ. Άρη Γιαννακίδη, στον Δήμαρχο Ιβαΐλοβγκραντ κ. Στέφαν Τάνεφ, στον Μητροπολίτη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνό, και στον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Στέφανο Σπάση, από έναν πίνακα του Εβρίτη ζωγράφου κ. Δημήτρη Ναλμπάντη, έναν τόμο πρακτικών της επιστημονικής συνάντησης με θέμα «Άλογα και άμαξες στον αρχαίο κόσμο» την επιμέλεια του οποίου είχε ο κ. Διαμαντής Τριαντάφυλλος και η κ. Δόμνα Τερζοπούλου, και ένα φωτογραφικό λεύκωμα με τις ομορφιές του Έβρου.
Τέλος, και τα εννέα θέματα της συνεδρίασης ψηφίστηκαν ομόφωνα θετικά.