ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

συναντηση οικολογικων οργανωσεων στη δαδια

Το Σαββατοκύριακο 11-12 Δεκεμβρίου 2010 πραγματοποιήθηκε στο Οικοτουριστικό Κέντρο Δαδιάς η τακτική Συνάντηση των Οικολογικών Οργανώσεων ΒΑ Ελλάδας που οργάνωσε η Οικολογική Εταιρεία Έβρου.
Στην Συνάντηση συζητήθηκε ο ρόλος, οι δυνατότητες και οι προοπτικές παρέμβασης και δράσης των Περιβαλλοντικών οργανώσεων στο νέο αυτοδιοικητικό τοπίο που προέκυψε μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη».
Εκτιμήθηκε η αναγκαιότητα σχεδιασμού μιας ουσιαστικής και συντονισμένης παρέμβασης του Δικτύου σε περιφερειακό επίπεδο και αποφασίστηκε στην επόμενη συνάντηση να αποφασιστεί η διαδικασία και ο τρόπος για να το επιτύχουμε.
Στην κατεύθυνση αυτή θα επιδιωχθεί άμεσα, συνάντηση με τον εκλεγμένο Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, ώστε να ενημερωθεί για τις προτάσεις και τις θέσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων για την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.
Την Κυριακή συζητήθηκε η σημερινή κατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων στην περιοχή μας. Εκτιμήθηκε ότι η υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού καρκινοβατεί, οι απαιτούμενες εγκαταστάσεις καθυστερούν και σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν χωροθετηθεί.
Κάποια θετικά δείγματα π.χ. ανακύκλωση στην Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή κινδυνεύουν να απαξιωθούν και να αποτύχουν.
Επιπλέον διαπιστώθηκε ο κίνδυνος να οδηγηθούμε σε «αλχημείες» και τεχνάσματα για να αποφύγουμε τα πρόστιμα και τις καταγγελίες από την ΕΕ, (π.χ. δεματοποίηση απορριμμάτων) με αποτέλεσμα η κατάσταση που θα δημιουργηθεί, στην πράξη, να απέχει κατά πολύ από τον εγκεκριμένο Σχεδιασμό και να υπάρξουν τεράστιες περιβαλλοντικές και όχι μόνο επιπτώσεις στην περιοχή.
Σε κάθε περίπτωση αποφασίστηκε το Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων ΒΑ Ελλάδας να παρέμβει αποφασιστικά ώστε η Διαχείριση απορριμμάτων στην Περιφέρεια επιτέλους να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις σύγχρονες διεθνείς και περιβαλλοντικές απαιτήσεις.
Τέλος αφού ενημερωθήκαμε από τον κ.Δεμερίδη Γεώργιο, Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Δάσους Δαδιάς-Λευκίμης, τον κ. Αθανασιάδη Ανδρέα, Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Δέλτα Έβρου και την κ.Σκαρτσή Δώρα, εκπρόσωπο του WWF για τα προβλήματα και τις προοπτικές του Εθνικού Πάρκου Δαδιάς αλλά και όλων των Προστατευόμενων περιοχών της χώρας, αποφασίστηκε η παρέμβαση του Δικτύου προς κάθε αρμόδιο για την λύση των προβλημάτων και την διασφάλιση της προστασίας και διαχείρισης του Δάσους της Δαδιάς.