ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

διαρρηκτες τα πηραν ολα απο ιντερνετ καφε

Ξεσήκωσαν μονάδες υπολογιστών, οθόνες και ηλεκτρονικά συστήματα αφήνοντας πίσω τους μόνο τα πληκτρολόγια…
Έκλεψαν ακόμη και το περιεχόμενο μηχανήματος αυτόματης πώλησης και προκάλεσαν ζημιές στην κύρια είσοδο και στο εσωτερικό
Ανοχύρωτοι στην εγκληματικότητα επαγγελματίες εκφράζουν την απόγνωσή τους : «Ζούμε για τους κλέφτες κι όχι για τον εαυτό μας»

Ρεπορτάζ Δήμητρα ΣυμεωνίδουΠερισσότερους από 20 υπολογιστές και άλλα συστήματα ηλεκτρονικού εξοπλισμού μεγάλης αξίας, αφαίρεσαν άγνωστοι διαρρήκτες τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας από κατάστημα προσφοράς υπηρεσιών διαδικτύου στην Κομοτηνή. Άγνωστος μέχρι στιγμής αριθμός δραστών στάθμευσαν με ένα φορτηγάκι λίγο μετά τις 4 το πρωί στο πεζοδρόμιο επί της Λεωφόρου Ηρώων μπροστά από το ιντερνέτ καφέ ιδιοκτησίας του Γιάννη Γεωργαντά και άδειασαν σαν «κύριοι» το κατάστημα χωρίς αντιληφθεί κανείς το παραμικρό. Σε έναν από τους κεντρικότερους και πολυσύχναστους δρόμους της πόλης μας, με επαρκή φωτισμό, αλλά δυστυχώς με πλημμελή αστυνομική φύλαξη, οι άγνωστοι έδρασαν ανενόχλητοι. Αφού έσπασαν την κλειδαριά της κύριας εισόδου εισήλθαν στο χώρο και άρχισαν να αποσυνδέουν υπολογιστές φροντίζοντας μάλιστα να μην τους καταστρέψουν, αφού ξεβίδωναν με προσοχή τα καλώδια. Οι διαρρήκτες αφαίρεσαν όλες τις μονάδες υπολογιστών, οθόνες και ποντίκια και άφησαν πίσω τους μόνο μερικά πληκτρολόγια. Στη συνέχεια έσπασαν την ταμειακή μηχανή αφαιρώντας όσα χρήματα περιείχε, ενώ έκλεψαν ακόμα και το περιεχόμενο από το μηχάνημα αυτόματης πώλησης με σνακ σοκολάτες και αναψυκτικά που υπήρχε στο κατάστημα.

Για 5η φορά η οικογένεια Γεωργαντά θύμα κλοπής!
Τρία χρόνια λειτουργεί ιντερνέτ καφέ και με πόνο καρδιάς ο πατέρας του ιδιοκτήτη Κώστας Γεωργαντάς είδε την επιχείρηση του γιου του σε αυτή την κατάσταση, αφού ήταν ο πρώτος που ειδοποιήθηκε. «Το πρωί της Δευτέρας γύρω στις 8 με ειδοποίησαν ότι …άνοιξαν το μαγαζί. Έφτασα εκεί και είδα ότι δεν υπάρχουν υπολογιστές μέσα, τα ψυγεία ήταν κατεστραμμένα, τα συρτάρια ανοιχτά και τα ταμεία όλα σκόρπια. Αυτό που αντίκρισα ήταν η καταστροφή». Ο κ. Γεωργαντάς για μία ακόμα φορά αισθάνθηκε απροστάτευτος απέναντι στους κακοποιούς, αφού είναι η πέμπτη φορά που κάποιο μέλος της οικογένειας γίνεται θύμα κλεφτών. «Δύο φορές έκλεψαν το κατάστημα με τους υπολογιστές που έχουμε στον ίδιο δρόμο και δύο φορές στο σπίτι μας. Πλέον στο σπίτι μας έχουμε μόνο αντικείμενα μικρής αξίας. Εμείς δουλεύουμε για τους κλέφτες, όχι για τον εαυτό μας, εκεί έχουμε καταντήσει», λέει με παράπονο κ. Γεωργαντάς δείχνοντας στο «Χ» το χάος που άφησαν πίσω τους οι διαρρήκτες. Παραδέχεται ότι δύσκολα θα αποκατασταθεί η επιχείρηση και αναρωτιέται «η ζημιά πως θα μπορέσει να καλυφθεί; Είναι αδύνατο». Η αστυνομία κλήθηκε στο κατάστημα για να πάρει αποτυπώματα, τα οποία οι ιδιοκτήτες ευελπιστούν ότι θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών και στην επιστροφή της περιουσίας τους.

Εφ. "Ο Χρόνος"