ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ερωτηση δερμεντζοπουλου

ΠΡΟΣ
την κ. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

ΘΕΜΑ: «Σχετικά με την απαίτηση μελέτης και κατασκευής υποδομής Φυσικού Αερίου σε περιοχές που δεν έχουν συγκροτηθεί ΕΠΑ».

Το Περιφερειακό Τμήμα Θράκης του ΤΕΕ επανειλημμένως και για πολλοστή φορά επανέρχεται και θίγει ένα θέμα που έχει δημιουργηθεί με την έκδοση της εγκυκλίου Ε27/04 καθ’ υπέρβαση του Ν. 3175/2003, η οποία αφορά στην απαίτηση μελέτης και κατασκευή υποδομής φυσικού αερίου σε περιοχές που δεν έχουν συγκροτηθεί ΕΠΑ.
Η πρόβλεψη του Ν. 3175/2003 για την ανάθεση ελέγχου μελετών και κατασκευών Φυσικού Αερίου στις ΕΠΑ ως αρμόδιου φορέα, καταστρατηγείται με την Ε27/2004 τόσο ως προς το γράμμα, όσον και ως προς το πνεύμα της. Σύμφωνα με την ανωτέρω εγκύκλιο, τα καθήκοντα των ΕΠΑ ανατίθενται στην ΔΕΠΑ ως φορέα κεντρικής διαχείρισης Φυσικού Αερίου, η οποία δεν έχει την δομή να ασκήσει περιφερειακά καθήκοντα και δεν έχει γνώση της πολιτικής διανομής Φυσικού Αερίου για αστική χρήση.
Ως αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω είναι να υπάρχουν:
- απαίτηση εκπόνησης μελέτης εγκατάστασης Φ.Α
- έγκριση της μελέτης Φυσικού Αερίου από την ΔΕΠΑ στην Αθήνα
- απαίτηση κατασκευή εγκατάστασης φυσικού αερίου, χωρίς να είναι γνωστό αν υπάρχει προοπτική να συνδεθεί το κτίριο με σύστημα διανομής Φυσικού Αερίου.
- απαίτηση ελέγχου της κατασκευής από κλιμάκιο που έρχεται προς τούτο στην Θράκη από την Αθήνα, με άγνωστο κοστολόγιο για την ΔΕΠΑ, αλλά και με παράλληλη καθυστέρηση για την Θράκη.
Υπενθυμίζεται ότι παρ’ όλα τα παραπάνω, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανείς που να μπορεί να δώσει πληροφορίες για την πιθανή συγκρότηση ΕΠΑ Αν. Μακεδονίας – Θράκης και το χρονοδιάγραμμα μιας τέτοιας προοπτικής.
Στις σημερινές οικονομικές συνθήκες όμως, στις οποίες δεν πρέπει να σπαταλιέται ακόμη και ένα ευρώ επιβάλλεται να επιδειχθεί ορθολογισμός στις αποφάσεις της Πολιτείας.
Η διαδικασία ελέγχων μελετών και κατασκευής εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου στην Θράκη που έχει επιλεχθεί, θα ήταν σκόπιμο να αποτιμηθεί ως προς τα αποτελέσματά της, ενώ σκόπιμο θα ήταν να αποτιμηθεί το κόστος για τους πολίτες της Θράκης που νοιώθουν να προσπαθούν να γεμίσουν με χρήματα μια «τρύπα».

Ενόψει όλων αυτών, ερωτάται η κ. Υπουργός

1. Προτίθεται να εξετάσει την σκοπιμότητα της εγκυκλίου 27/04 και να προβεί στην ανάκληση της ;
2. Προτίθεται να προβεί στη συγκρότηση ΕΠΑ Αν. Μακεδονίας – Θράκης και, αν ναι, ποιό το χρονοδιάγραμμα μιας τέτοιας προοπτικής ;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ
Βουλευτής Έβρου