ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2010

παπουτσης: ντρεπομαι για την κατασταση που επικρατει στον εβρο

«Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει» τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την FRONTEX και τα προβλήματα της λαθρομετανάστευσης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.
«Ντρέπομαι ως Έλληνας πολίτης για την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο.
Κάθε μέρα μπαίνουν στην Ελλάδα περίπου 120 με 150 λαθρομετανάστες.
Ο αριθμός είναι ο μισός από όσους έμπαιναν λίγο καιρό πριν αλλά και πάλι είναι μεγάλος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπουτσής.
Αναφερόμενος στην ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος, ο υπουργός υποστήριξε ότι η Ελλάδα δέχεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο πολύ μεγαλύτερη κριτική για τον τρόπο που χειρίζεται το λαθρομεταναστευτικό, από την κριτική που δέχεται για τα παραποιημένα στοιχεία της στατιστικής για την οικονομία.
«Αντιμετωπίζουμε σοβαρό κίνδυνο γιατί οι ευρωπαίοι εταίροι μας αμφισβητούν τη δυνατότητα της χώρας να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας στη συνθήκη Σέγκεν», πρόσθεσε.
Όπως εξήγησε εξάλλου, μετά την συμφωνία μεταξύ των κ.κ. Παπανδρέου και


Ερντογάν την περασμένη άνοιξη, η Τουρκία έχει ανοίξει τα λιμάνια επανεισδοχής και δέχεται πίσω λαθρομετανάστες που συλλαμβάνονται σε θαλάσσιες επιχειρήσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα κυκλώματα των διακινητών να αρχίσουν να μεταφέρουν μετανάστες από την Κωνσταντινούπολη προς τα χερσαία σύνορα, και για αυτό, όπως είπε ο κ. Παπουτσής, έχουμε φτάσει σε αυτό τον αριθμό μεταναστών που μπαίνουν από τα χερσαία σύνορα.
Αναφέρθηκε επίσης στην έλλειψη υποδομών στη χώρα μας και στις αδυναμίες που παρουσιάζονται όσον αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ τόνισε ότι η καλύτερη μέθοδος αποτροπής των μεταναστευτικών ροών είναι η αποτελεσματική και η ταχεία εξέταση των αιτήσεων ασύλου, καθώς και η συνεργασία με τις άλλες χώρες όσον αφορά την αντιμετώπιση και τη δίωξη των διακινητών των παράνομων μεταναστών.

ΑΠΕ