ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

κλέβουν για να φάνε

ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΚΛΟΠΗΣ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Πεινασμένοι κλέφτες έσφαξαν μοσχαράκι σε στάβλο

Tο τεμάχισαν, πήραν το κρέας και το δέρμα και άφησαν πίσω τους ένα καροτσάκι, χωρίς να προκαλέσουν φθορές

Ένα μοσχαράκι 80 περίπου κιλών ήταν η λεία των κλεφτών που εισέβαλαν το βράδυ Τρίτης σε στάβλο στην Κομοτηνή, όχι για να κλέψουν, όπως απέδειξαν τα γεγονότα, αλλά για να φάνε. Τον στάβλο του 70χρονου Οσμάν Μουσταφά, που βρίσκεται πίσω από το πάρκο Καρυδιάς στην οδό Στρυμώνα 70, έβαλαν σαν στόχο οι άγνωστοι δράστες. Η κλειδωμένη με λουκέτο σιδερένια πόρτα δεν ήταν αρκετή για να εμποδίσει τους κλέφτες, αφού έσπασαν την κλειδαριά με κάποιο εργαλείο και εισήλθαν στο χώρο. Αυτή ήταν και η μοναδική ζημιά που προκάλεσαν στο στάβλο του 70χρονου.
Οι δράστες μπήκαν στην αποθήκη όπουυπήρχαν έξι ζωντανά. Διάλεξαν όμως το μικρότερο ένα μοσχαράκι 80 περίπου κιλών, το οποίο δεν έκλεψαν, αλλά έσφαξαν επιτόπου με μαχαίρι που οι ίδιοι προφανώς διέθεταν, αφού ο ιδιοκτήτης του στάβλου δεν άφηνε στο χώρο τέτοιου είδους σύνεργα. Οι δράστες τεμάχισαν το ζώο, το έγδαραν και πήραν μαζί τους το κρέας και το δέρμα. Άφησαν όμως πίσω τους τα υπολείμματα και ένα καροτσάκι, με το οποίο προφανώς μετέφεραν το μοσχαράκι και το οποίο εικάζεται ότι είχαν κλέψει από κάπου αλλού. Ο κ. Μουσταφά διαπίστωσε την επόμενη μέρα το πρωί την απουσία του μικρού ζωντανού και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία.

Το συμβάν αυτό έρχεται να προστεθεί στα αυξανόμενα κρούσματα κλοπών, με λεία όχι χρήματα ή κοσμήματα, αλλά είδη διατροφής. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση που είχε καταγράψει ο «Χ» σε κρεοπωλείο της Νέας Καλλίστης, όπως και πρόσφατα στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής, όπου καταγράφηκε κλοπή τροφίμων από χριστουγεννιάτικο περίπτερο πολιτιστικού συλλόγου.

Δήμητρα Συμεωνίδου

Εφ. "Ο Χρόνος"