ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

καπιταλισμος χωρις πατριωτισμο

Τα λεφτά υπήρχαν...
ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΣΙΔΗ

Σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς, όταν το κρίσιμο αυτό χρονικό διάστημα η χώρα μας έχει καταντήσει ικέτης και επαίτης για να εξασφαλίσει κάποια δάνεια με ασύμφορο-τοκογλυφικό (έστω) επιτόκιο από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές χρηματαγορές, ώστε να αποφύγει την πτώχευση και τις οδυνηρές επιπτώσεις της, όταν ο ελληνικός λαός υφίσταται πρωτοφανείς θυσίες με τραγική συρρίκνωση του εισοδήματός του και με κατεδάφιση των εργασιακών, των ασφαλιστικών και των κοινωνικών κατακτήσεών του, πληροφορείται κατάπληκτος ο ελληνικός λαός ότι το ίδιο αυτό χρονικό διάστημα κάποιοι "΄Ελληνες" πλουτοκράτες-καπιταλιστές έχουν φυγαδεύσει στο εξωτερικό τόσο πολλά δισεκατομμύρια ευρώ, όσο περίπου το έλλειμμα και η "μαύρη τρύπα" της χώρας.
Δεν πρόκειται φυσικά για μια απλή κίνηση και μετανάστευση κεφαλαίων από μια χώρα σε άλλη για εμπορικούς ή επενδυτικούς λόγους. Πρόκειται για μια δραματική αιμορραγία κεφαλαίων, όταν η χώρα κινδυνεύει να καταρρεύσει από έλλειψη πολύτιμου οικονομικού αίματος. Είναι σαν να απομακρύνεις τα σωληνάκια και να διακόπτεις τη ροή του ορού από έναν ασθενή. Είνα σαν να κόβεις τα σωληνάκια της τροφοδοσίας ενός αρρώστου οργανισμού από το πολύτιμο οξυγόνο. Μόνο εγκληματικές ενέργειες και πράξεις είναι όλα αυτά και μόνο αρνητικές συνέπειες μπορούν να προκαλέσουν. Πάντως, τα λεφτά υπήρχαν αλλά μετανάστευσαν, ενώ θα μπορούσαν να επενδυθούν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και ανάπτυξη.
Είναι να απορεί κανείς πώς αποκτήθηκαν όλα αυτά τα κεφάλαια, χωρίς να φορολογηθούν, σε μια μικρή χώρα με περιορισμένες δυνατότητες. Και μόνο από τη νόμιμη φορολόγηση αυτών των κεφαλαίων θα μπορούσε η χώρα να μην προσφύγει αναγκαστικά στο Δ.Ν.Τ. και στην Ε.Κ.Τ. για τις δανειακές ανάγκες του πρώτου κρίσιμου χρόνου. Και όμως αυτό το συσσωρευμένο "μαύρο χρήμα" βρήκε τρόπο να δραπετεύσει στο εξωτερικό, επιδεινώνοντας την έλλειψη ρευστότητας των κρατικών ταμείων και της ελληνικής αγοράς και σπρώχνοντας τη χώρα στο χείλος της αβύσσου και της χρεοκοπίας.
Είναι να απορεί κανείς, πώς οι ελληνικές τράπεζες δυσκολεύουν αφάνταστα έναν μικροαστό να κάνει μαζική ανάληψη των οικονομιών μιας ζωής για την αγορά ενός σπιτιού ή μιας επιχείρησης για τα παιδιά του ή για σοβαρούς λόγους υγείας, όταν την ίδια στιγμή οι "΄Ελληνες' μεγαλοκαρχαρίες κατορθώνουν να μετακινήσουν και να φυγαδεύσουν τα αμύθητα πλούτη τους στο εξωτερικό, ώστε να είναι εξασφαλισμένοι από πιθανή χρεοκοπία και πτώχευση της χώρας. Οι μισθοσυντήρητοι, οι μεροκαματιάρηδες και οι αμειβόμενοι με πενιχρές συντάξεις 'Ελληνες ας κόψουν το κεφάλι τους και ας πληρώνουν σαν υποζύγια από το ψαλιδισμένο εισόδημά τους και τον κόπο τους για να σώσουν τη χώρα και να αποτρέψουν τα χειρότερα. Κουράγιο ΄Ελληνες!!!
Ας εξαγάγει ο καθένας τα συμπεράσματά του για το ποιοί είναι οι πραγματικοί πατριώτες που υφίστανται παντοειδείς θυσίες για τη σωτηρία της πατρίδας και ποιοί είναι οι άπληστοι και αδυσώπητοι καπιταλιστές που φυγαδεύουν το χρήμα τους για να σώσουν το τομάρι τους. Είναι δυνατόν να συμβιβάζεται ο καπιταλισμός με τον πατριωτισμό; Στα δύσκολα και στα κρίσιμα κρίνεται ο πατριωτισμός του καθενός. Κάθε μέρα και περισσότερο πέφτει το προσωπείο του καπιταλισμού, ο οποίος απομυθοποιείται. Αλλά το κράτος μας έχει υποχρέωση να επιβάλει την παλιννόστηση και τη φορολόγηση τέτοιων κεφαλαίων για να μην αποτελούν πρόκληση και όνειδος...