ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

κκε για frontex

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ
για την επικύρωση της επικίνδυνης συμφωνίας για το ΦΡΟΝΤΕΞ
και το νομοσχέδιο κατά των μεταναστών


Ταυτόχρονα με το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα, που μειώνει μισθούς και καταργεί βασικά εργασιακά δικαιώματα, η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή την επικύρωση μιας επικίνδυνης για το λαό συμφωνίας, που αφορά την εγκατάσταση στην Ελλάδα του επιχειρησιακού γραφείου του Frontex και το νομοσχέδιο για το Άσυλο.
Η συμφωνία εγκατάστασης στον Πειραιά του πρώτου περιφερειακού γραφείου του Frontex, που που υπέγραψε η κυβέρνηση και την ψήφισαν το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ, είναι επικίνδυνη για τα λαϊκά και κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Η κυβέρνηση και τα κόμματα που την ψήφισαν είναι υπόλογα στο λαό, γιατί έφεραν το Frontex και τις Δυνάμεις Ταχείας Επέμβασής του στην Ελλάδα και γιατί τώρα, με τη συμφωνία αυτή, έδωσαν τη συγκατάθεσή τους να δρα το Frontex σε κρατικές εγκαταστάσεις απροσπέλαστες ακόμη και για τις ελληνικές αρχές, με καθεστώς ετεροδικίας για το προσωπικό του, με τα ελληνικά δικαστήρια αναρμόδια για τις πράξεις του. Αυτή η συμφωνία εκχώρησης κυριαρχικών δικαιωμάτων, είναι αντίστοιχη των συμφωνιών εγκατάστασης των αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών βάσεων του θανάτου.
Με το νομοσχέδιο για το Άσυλο, που κατέθεσε στη Βουλή και εσκεμμένα το προβάλλει μόνο ως νομοσχέδιο για την αναμόρφωση ασύλου για τους πρόσφυγες, η κυβέρνηση επιχειρεί να κρύψει ότι προσαρμόζει την ελληνική νομοθεσία στη βάρβαρη και απάνθρωπη Οδηγία της ΕΕ, που ανοίγει το δρόμο για μαζικά πογκρόμ εναντίον των μεταναστών που δεν έχουν νομιμοποιητικά έγγραφα, σε μαζικές πολύμηνες φυλακίσεις και απελάσεις ακόμη και ανήλικων παιδιών.
Το ΚΚΕ καλεί Έλληνες και αλλοδαπούς εργαζόμενους να καταδικάσουν την αντιμεταναστευτική επίθεση της κυβέρνησης, των κομμάτων του κεφαλαίου και της ΕΕ. Αποτελεί μέρος της συνολικής αντιλαϊκής επίθεσης. Το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει να κλιμακώσει την πάλη του
• για να φύγει το Frontex από την Ελλάδα,
• να καταργηθούν οι αντεργατικοί - αντιμεταναστευτικοί νόμοι και συμφωνίες όπως ο Κανονισμός του Δουβλίνου.
• Να επιτραπεί η έξοδος προς την Ευρώπη των χιλιάδων εγκλωβισμένων μεταναστών.
• Να νομιμοποιηθούν και να πάρουν άσυλο οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που επιθυμούν να ζήσουν και να εργαστούν στην Ελλάδα.
16/12/2010