ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

μαθητες στη δικαιοσυνη, ανακοινωση οννεδ εβρου

Σαν Οργάνωση Νέων νιώθουμε υποχρέωσή μας να καταδικάσουμε τις διώξεις των μαθητών του Επαγγελματικού Λυκείου Ορεστιάδας. Στο συγκεκριμένο Λύκειο τον περασμένο Νοέμβριο πραγματοποιήθηκε κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές του με αιτήματα δίκαια και συγκεκριμένα. Η έλλειψη καθηγητών και η πλήρης επάνδρωσή του 6 ολόκληρους μήνες μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου δικαιώνει τις κινητοποιήσεις των μαθητών οι οποίοι βλέποντας να χάνουν μια ολόκληρη σχολική χρονιά αντέδρασαν με την πλήρη στήριξη του Συλλόγου Γονέων. Η διήμερη κατάληψη έληξε και στο σχολικό κτίριο δεν παρατηρήθηκε καμία ζημιά και καμία φθορά.
Οι δικαστικές διώξεις των μαθητών αποτελούν γεγονός πρωτοφανές και
κατακριτέο από όλους μας. Σε καμία περίπτωση δεν είναι τα δικαστήρια ο τόπος επίλυσης των όποιων διαφορών και θεμάτων που αφορούν την παιδεία και την εκπαίδευση. Και το γεγονός της συμπαράστασης στους διωκόμενους μαθητές σύσσωμων των φορέων της πόλης (Σύλλογοι Εκπαιδευτικών, Δημοτική Αρχή) δείχνει ακόμα εντονότερα το δίκαιο του αγώνα τους.


Σαν ΟΝΝΕΔ λοιπόν δηλώνουμε την πλήρη στήριξή μας στους μαθητές, την αντίδραση μας σε τέτοιες επαίσχυντες μεθόδους και την οργή μας διότι η εμπλοκή της δικαιοσύνης σε θέματα ΠΑΙΔΕΙΑΣ δεν αρμόζει σε μια Δημοκρατική Πολιτεία. Δυστυχώς η χρήση του διαλόγου γίνεται επιλεκτικά και κατά το δοκούν σε ορισμένες περιπτώσεις, επιστρέφοντας μας σε περασμένες εποχές……


Ο Πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΕΒΡΟΥ
Θεμιστοκλής Τζατζαΐρης

Ο Γραμματέας του Τ.Γ ΟΝΝΕΔ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ
Δημήτρης Χατζίδης