ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

ανακοινωση ιατρικου συλλογου εβρου

"Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου καταγγέλλει κάθε αρμόδιο (Κυβέρνηση και Υπουργό Υγείας) καθώς με τις αποφάσεις τους για ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων αποδομούν το Ε.Σ.Υ και το ιδιωτικοποιούν και εξοντώνουν επαγγελματικά και ηθικά τους γιατρούς.

Με την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων ευνοείται και ενθαρρύνεται η παραοικονομία του Ε.Σ.Υ.. Όλους τους γιατρούς και ιδιαίτερα τους ελεύθερους επαγγελματίες.

• Μετατρέπονται τα νοσοκομεία σε super – market υγείας αγνοώντας προκλητικά την τραγική οικονομική κατάσταση των Ταμείων, αφού αυτά καλούνται να αγοράσουν ιατρικές υπηρεσίες έναντι 90 ευρώ τη στιγμή που μπορούν να τις βρουν στον Ιδιωτικό Τομέα με 20 ευρώ .

• Αυξάνεται δραματικά το κόστος λειτουργίας των Νοσοκομείων.

• Η Πολιτική του Υπουργείου και της Κυβέρνησης οδηγεί σε λουκέτα ιατρείων και Διαγνωστικών Εργαστηρίων, σε απολύσεις υπαλλήλων και σε μείωση των εσόδων του Κράτους από τη φορολογία.

• Αντί να φροντίσει για τηνενίσχυση του δημοσίου χαρακτήρα των Νοσοκομείων στο κανονικό ωράριο, σκόπιμα, σαμποτάρει την πρωινή λειτουργία τους και προωθεί τη λειτουργία και ανάπτυξη των απογευματινών ιατρείων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια για καθαρά εισπρακτικούς λόγους.

• Για ποιο λόγο θα πρέπει να πληρώνουν 90ευρώ για ιατρικές υπηρεσίες που σήμερα τις αγοράζουν με 20 ευρώ και τις πληρώνουν μετά από 1-2 έτη. Και αυτό, την ίδια στιγμή που για να επιβιώσουν οικονομικά κόβουν τις συντάξεις των 600 ευρώ.

• Ας αναλογιστούν, πόση είναι η αναμονή των πολιτών για τα πρωινά ιατρεία; Άραγε οι Έλληνες ασθενείς θα πρέπει να περνούν από τα απογευματινά ιατρεία προκειμένου να νοσηλευθούν;

• Ο Υπουργός Υγείας δεν είναι Υπουργός μόνο των νοσοκομείων, αλλά Υπουργός Υγείας όλου του Ελληνικού Λαού.

• Το μέτρο δεν είναι φιλολαϊκό όπως το παρουσίασαν, αλλά απόλυτα αντιλαϊκό γιατί μετατοπίζει και άλλο την περίθαλψη στις πλάτες του Ελληνικού Λαού.

• Καλούμε τους Έλληνες πολίτες τους Ιατρικούς Φορείς και τους γιατρούς όλης της χώρας να αντιδράσουν στην εξαθλίωση που μας επιβάλλουν.

• Η ιδιωτικοποίηση του Ε.Σ.Υ. και η εξόντωση του Ιατρικού κλάδου δεν θα περάσει.Ο Ιατρικός Σύλλογος Έβρου μαζί με όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για ακύρωση της υπουργικής απόφασης θεωρώντας την ως αντισυνταγματική".