ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

προσωπικο στο κυ σαμοθρακης!

«Ανάσταση» εν μέσω Χριστουγέννων θα κάνει το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, καθώς από την επόμενη εβδομάδα, το προσωπικό του θα ενισχυθεί από 6 μόνιμους εργαζόμενους, οι οποίοι έχουν ήδη φτάσει στο νησί. Η εξέλιξη αυτή κρίνεται ως ιδιαίτερα θετική, μια και είναι γνωστά τα προβλήματα της υποστελέχωσής του, τα οποία, πριν από λίγους μήνες, μάλιστα, οδήγησαν τον διευθυντή του σε παραίτηση.
Ίσως το πλέον ευχάριστο απ’ όλα, αφορά στο γεγονός ότι οι έξι νέοι εργαζόμενοι είναι μόνιμοι και όχι εποχιακοί. Συγκεκριμένα, πρόκειται για 4 νοσηλεύτριες, έναν οδηγό ασθενοφόρου και μία ΤΕ ιατρικών εργαστηρίων. Έτσι λοιπόν, το πολύπαθο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, ενισχύεται με μόνιμο προσωπικό, αλλά και με δύο νέα ασθενοφόρα, τα οποία θα εξυπηρετούν καλύτερα και με περισσότερη ασφάλεια τους ασθενείς. Με την εξέλιξη αυτή, το ποσοστό των αναγκών του Κέντρου σε προσωπικό καλύπτεται κατά 75%, όταν τα προηγούμενα χρόνια, το ποσοστό αυτό, δεν ξεπερνούσε το 40%! «Αρχίζουμε να πηγαίνουμε καλά κι αυτό μας δίνει αισιοδοξία», λέει στη «Γ» η υπεύθυνη του νοσηλευτικού προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης Δάφνη Σταυράκη.
«Ευτυχώς, από
πλευράς προσωπικού, φαίνεται πως δεν θα έχουμε πια σοβαρά προβλήματα κι αυτό είναι πάνω απ’ όλα θετικό για τους κατοίκους του νησιού. Οι προσλήψεις αυτές είναι μία πολύ μεγάλη ανάσα για εμάς. Υπάρχουν, βεβαίως, προβλήματα, τα οποία δεν λύνονται ακόμη. Για πρώτη φορά, όμως, στα 20 χρόνια που είμαι εδώ, βλέπω πως υπάρχει διάθεση για την επίλυσή τους. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης».

Τα προβλήματα που παραμένουν
Ωστόσο, κάποια προβλήματα δεν μπορούν να λείπουν από τον τόσο ευαίσθητο χώρο της υγείας σ’ ένα Κέντρο Υγείας του ακριτικού μας νησιού. Το πλέον επίκαιρο ζήτημα που προβληματίζει το προσωπικό αφορά στην περίφημη καταβολή των 3 ευρώ από τους ασθενείς που θα επισκέπτονται το Κέντρο Υγείας. Το τοπίο είναι θολό, ενημέρωση δεν υπάρχει, ενώ μόλις προχθές ανακοινώθηκε, από το υπουργείο Υγείας, ότι εξαιρούνται της καταβολής στα πρωινά τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. και κατά την παροχή ιατρικών υπηρεσιών από τα Κέντρα Υγείας, άτομα με χρόνιες παθήσεις. «Δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμη πώς θα λειτουργήσει το εν λόγω σύστημα και δεν έχει ενημερωθεί ούτε ο κόσμος. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει, περιμένουμε όμως σύντομα να υπάρξει ξεκάθαρη ενημέρωση επί του θέματος», τονίζει η κα Σταυράκη.
Ένα ακόμη ζήτημα που προβληματίζει αφορά στο περιφερειακό Ιατρείο Καμαριώτισσας. Το κτίριο που στεγάζεται βρίσκεται σε άθλια κατάσταση και μάλιστα, την ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να φτάσει στο νησί κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του ΠΓΝΑ, το οποίο θα αποφανθεί για τη σοβαρότητα των προβλημάτων του κτιρίου και εάν κριθεί σκόπιμο, θα πρέπει να βρεθεί νέο κτίριο για τις υπηρεσίες του ιατρείου, στο οποίο, παρεμπιπτόντως, υπηρετεί μόνο ένας γιατρός!
Για να επανέλθουμε στο Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, είναι ίσως περιττό να αναφερθεί ότι τα προβλήματα με τις εφημερίες των γιατρών παραμένουν, παρά τις όποιες ευχάριστες γενικότερες εξελίξεις.
«Με τις εφημερίες των γιατρών τα προβλήματα παραμένουν. Ουσιαστικά, οι εφημερίες μας βγαίνουν μόνο για το μισό μήνα», υπογραμμίζει η κα Σταυράκη, ενώ παράλληλα αναφέρεται στο χρόνιο πρόβλημα της έλλειψης παιδιάτρου, γυναικολόγου κτλ. «Το ΠΓΝΑ οφείλει να στέλνει κάποιες ειδικότητες γιατρών για να εξετάζουν τους κατοίκους του νησιού, πολύ συχνότερα απ’ όσο συμβαίνει σήμερα. Ιδιαίτερα για την περίπτωση του παιδιάτρου, μιλούμε για 600 παιδιά, τα οποία ζουν σ’ έναν τόπο χωρίς παιδίατρο».