ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 18 Ιουλίου 2010

διαγωνισμος

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΕΜΜΕΤΡΗΣ ΣΑΤΙΡΑΣ «ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΗΣ»



Η Ένωση Πνευματικών Δημιουργών νομού Χανίων προκηρύσσει Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Έμμετρης Σατιρικής Ποίησης, με βραβείο ύψους 2000 € για τον πρώτο νικητή.
Εμπνευστής του διαγωνισμού, που θα προκηρύσσεται κάθε Απρίλιο, αλλά και μόνιμος χορηγός του χρηματικού ποσού του πρώτου βραβείου, είναι ο συγγραφέας και σατιρικός ποιητής Παύλος Πολυχρονάκης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών.
Η καθιέρωση του διαγωνισμού αυτού γίνεται
για να δοθεί η δυνατότητα ν’ αναδειχθούν (σε πανελλήνια αλλά και διεθνή κλίμακα) νέοι άνθρωποι, που ασχολούνται με το είδος. Τα κείμενα πρέπει να σταλούν μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2010 στη διεύθυνση:
ΕΝΩΣΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
8ης Δεκεμβρίου 44
Χανιά 73132, GREECE
Τα αποτελέσματα θ’ ανακοινωθούν τον Οκτώβριο.
Η απονομή των βραβείων θα γίνει από την Ένωση Πνευματικών Δημιουργών σε ειδική επίσημη τελετή. Στην ίδια τελετή θα αναγνωστούν καί τα βραβευμένα ποιήματα.
ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
- Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να συμμετέχουν με ένα μόνο ποίημα.
- Το θέμα είναι ελεύθερο. (Μπορεί να αφορά σε πρόσωπα, πράγματα, ή καταστάσεις).
- Οι στίχοι πρέπει να είναι ισοσύλλαβοι και ομοιοκατάληκτοι (με οποιοδήποτε είδος ομοιοκαταληξίας. Όμως δεν πρέπει να ξεπερνούν τους 50 και να μην έχουν πάνω από 13 συλλαβές.
- Ποιήματα υβριστικά, συκοφαντικά ή με αισχρό περιεχόμενο θα αποκλείονται.
- Τα κείμενα πρέπει να είναι δακτυλογραφημένα με ελληνική γραμματοσειρά, τυπωμένα στη μιά όψη της σελίδας και οπωσδήποτε υπογραμμένα με ψευδώνυμο.
- Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος Έλληνες και Ελληνομαθείς, σ’ όποια χώρα του κόσμου κι αν κατοικούν.
- Οι συμμετοχές να αποσταλούν ταχυδρομικά σε πέντε (5) αντίγραφα. Μέσα στο ίδιο φάκελο να υπάρχουν (σ’ ένα μικρότερο κλειστό φάκελο) τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζόμενου, δηλαδή όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ταχυδρομικός κώδικας και τηλέφωνα. Στο εξωτερικό του μικρού φακέλου, να είναι γραμμένο το ψευδώνυμο του συμμετέχοντος.
Η βαθμολόγηση των κειμένων θα γίνει από πέντε (5) ειδικούς κριτές, επιλεγμένους από το Δ.Σ. της Ένωσης Πνευματικών Δημιουργών. Οι κριτές θα αξιολογήσουν αυτόνομα τις συμμετοχές, με βαθμολογική κλίμακα από το 1 έως το 20.
Το πρώτο βραβείο των 2000€ θα δοθεί σε ποίημα που οπωσδήποτε θα λάβει μέσο όρο άνω του 18. Για το δεύτερο και το τρίτο βραβείο έχουν αθλοθετηθεί από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και το Δήμο Χανίων πλούσια δώρα. Στους υπόλοιπους νικητές θα απονεμηθούν κατά σειρά τρεις (3) έπαινοι (Α,Β,και Γ,) και έξι (6) τιμητικά διπλώματα, συνοδευόμενα από διάφορα δώρα.
Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 003028213-40152, 003028210-31984 και 00306973-433905.