ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

απεργια στην ιστορικη εφημεριδα μακεδονια

« Ο κόμπος έφτασε στο χτένι σε “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” “ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ” “ΣΠΟΡ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ” –

24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στην εφημερίδα Μακεδονία
(Πέμπτη 22Ιουλίου)
Δεν μας πλήρωσε και σήμερα απεργούμε. Αυτή είναι η κατάσταση. Έχουμε κλείσει ήδη ένα χρόνο, κατά τον οποίο, στη λήξη του κάθε μήνα πληρωνόμαστε τον προηγούμενο. Δηλαδή σήμερα απεργούμε διότι δεν πληρωθήκαμε τον Ιούνιο.

Απεργούμε γιατί η εργοδοσία επανειλημμένα έχει αθετήσει τις υποσχέσεις της για μείωση του χρόνου καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων.

Απεργούμε γιατί η εργοδοσία που πρότεινε το συγκεκριμένο τρόπο πληρωμής και εμείς αποδεχτήκαμε σε ένδειξη καλής θέλησης, μας αγνοεί συστηματικά και επιδεικτικά. Έπρεπε και πάλι να φτάσουμε στον πάτο. Έπρεπε να καταβάλει τον Ιούνιο στις 20 Ιουλίου.

Απεργούμε διότι έχουμε αποφασίσει ότι σε περίπτωση μη πληρωμής και αθέτησης των υπεσχημένων, όταν υπάρχει υπέρβαση του χρονικού ορίου, θα αποστέλλεται απεργιακό εξώδικο και θα απεργούμε. Έτσι και έγινε. Ακόμα και χθες δεν υπήρξε καμία κίνηση από την εκπρόσωπο του μεγαλομετόχου Ρήγα κ. Σουλοπούλου. Η απεργία ήταν το φυσικό επακόλουθο.

Απεργούμε επειδή πολλοί συνάδελφοι μας δεν έχουν πάρει ούτε επίδομα αδείας ενώ βρίσκονται σε άδεια. Άλλοι έχουν επιστρέψει από τις άδειες και ακόμα επίδομα δεν είδαν. Δηλαδή είμαστε απλήρωτοι τον Ιούνιο, δεν πήραμε επίδομα αδείας και πλησιάζει το τέλος Ιουλίου. Πέρσι το καλοκαίρι έγινε το ίδιο. Κάποια επιδόματα καταβλήθηκαν τον… Οκτώβριο.

Απεργούμε διότι η εργοδοσία επιμένει να εφαρμόσει τον σοσιαληστρικό νόμο του Λοβέρδου 3846/2010, που ψευδεπίγραφα με τη νεογλώσσα του οργουελικού ΠΑΣΟΚ και του σφαγείου του ΔΝΤ έχει βαπτιστεί «εγγυήσεις για την εργασιακή ασφάλεια και άλλες διατάξεις». Ο συγκεκριμένο άθλιος νόμος «των οπαδών της κοινής λογικής» δίνει τη δυνατότητα στους εργοδότες να περικόπτουν μισθούς και χρόνο εργασίας και φυσικά τα ανάλογα ένσημα. Αυτό επιχειρείται την ώρα που η οικονομική μας ανέχεια έχει χτυπήσει κόκκινο. Δηλαδή το μαχαίρι να διαπεράσει και το κόκαλο.

Απεργούμε διότι δεν πάει άλλο. Κυριολεκτικά δεν πάει άλλο. Κάποιοι διακινούν το σενάριο ότι η εφημερίδα θα κλείσει. Υποστηρίζουν ότι αν οι εργαζόμενοι βάλουν πλάτη θα σωθεί. Εντάξει με την κοινή λογική, στο ανθρώπινο δυνατό να βάλουν πλάτη για να μη πάρουν πόδι. Το θέμα είναι ότι το αίτημα πλέον δεν μένει στην πλάτη, πάει παρακάτω.

Θα απαντήσουμε λοιπόν με ένα

σόφισμα γιατί μας «τα έχουν πρήξει»: Αν τα αφεντικά έχουν αποφασίσει να την κλείσουν θα την κλείσουν και δεν θα μας ρωτήσουν. Οπότε τζάμπα ο «ίδρωτας» και η ανησυχία.

Μέχρι τότε πρέπει να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε τις θέσεις εργασίας -και όχι απασχόλησης- αλώβητες, με αξιοπρέπεια και σεβασμό. Όσο γίνεται όσο αντέχουμε. Ναι να ακούσουμε προτάσεις και ναι να συζητήσουμε και να σκεφτούμε. Κατόπιν με συλλογικό τρόπο, με διαφάνεια και συμμετοχή όλων να αποφασίσουμε.
Όχι στις μονομερείς αποφάσεις, όχι στα διευθυντικά και εργοδοτικά ανακοινωθέντα. Δεν θα πάρουμε. Δεν μας αξίζει τέτοια συμπεριφορά, δεν αξίζει σε κανένα. Ιδίως τώρα που το «μεγάλο κέρδος» έχει βγάλει τα νύχια του και γραπώνει κάθε τι εύκαιρο. Ιδίως τώρα, που το σύστημα επιχειρεί την μεγάλη τρομοκρατία και επιδιώκει την μεγάλη υποχώρηση.

Αγοροπωλησίες

Σχετικά με τα σενάρια αγοροπωλησίας του Αγγελιοφόρου κ.λ.π. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συζήτηση έγινε. Μάλλον δεν τα βρήκαν στα λεφτά. Οι μεγάλες δουλειές δεν κλείνουν όταν τα αφεντικά δεν τα βρίσκουν στη συναλλαγή και όχι διότι έχουν ηθικά διλήμματα για την εκκαθάριση του προσωπικού. Μπίζνες κάνουν και όχι φιλοσοφικές διατριβές. Μπορεί πάλι, όλα όσα κυκλοφόρησαν να είναι μπαρούφες, για να ενσπείρουν διχασμό και να θολώσουν το τοπίο. Να μας θέσουν σε καταναγκασμό για να υποκύψουμε στο χάος της ανασφάλειας. Ψυχολογικό πόλεμο θέλουν; Μπορούμε κι εμείς να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας…

Για την κυβέρνηση

Γι αυτά τα άθλια υποκείμενα, τα κυβερνητικά πασόκεμον της αισχρής καπιταλιστικής ακροδεξιάς διαχείρισης δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα. Δεν έχουν καμία τσίπα. Όσο ήταν στην αντιπολίτευση έκαναν μόκο. Προεκλογικά σαν μαυραγορίτες είπαν ασύδοτα ψέματα και τώρα δείχνουν τον πραγματικό τους εαυτό. Αφού αυτοί μαζί με τα άλλα ανδράποδα του μεγάλου κεφαλαίου τα «νόμιμα και ηθικά» τσιμπούρια, τους κλεφτοκοτάδες της δεξιάς κυβέρνησης, έστησαν και εξέθρεψαν το υπάρχον καθεστώς στα ΜΜΕ, τώρα σφυρίζουν τον αμερικάνικο ύμνο του κοινωνικού αυτοματισμού. Προειδοποίηση προς τους υποψήφιους γαλαζοπράσινους δημαρχειδες και περιφερειαρχείδες: σας περιμένουμε.

Danton
http://asyntaxtostypos.wordpress.com