ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

ανακοινωση πασοκ για το δημο ορεστιαδας

Σας ανακοινώνουμε την απόφαση των Τ.Ο. με τη σύμφωνη γνώμη του κινήματος και των υποψηφίων, να προχωρήσουμε σε διαδικασία εκλογής υποψηφίου ο οποίος θα λάβει τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές στο νέο Καλλικρατικό δήμο, μέσω καλπών.

Οι κάλπες θα στηθούν στις έδρες των υπαρχόντων δήμων (δηλ. μία στη Βύσσα, μία στον Κυπρίνο, μία στην Ορεστιάδα και μία στα Δίκαια) στις 22 Αυγούστου, ημέρα Κυριακή.
Θα είναι ανοιχτές από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ και ο κάθε πολίτης που θα προσέρχεται να ψηφίσει με την αστυνομική του ταυτότητα, θα έχει δικαίωμα ενός σταυρού.
Θα γίνει χρήση των τελευταίων ενημερωμένων εθνικών καταλόγων.

Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι η διαδικασία δεν αφορά μόνο τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ.
Είναι ανοιχτή σε κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από την πολιτική του ταυτότητα, γιατί πιστεύουμε ότι όλοι οι κάτοικοι του νέου δήμου πρέπει να έχουν λόγο και θέση απέναντι στα προβλήματα και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται και να πάρουν θέση ως προς τον άνθρωπο και την ομάδα που θα επιθυμούσαν να τους διοικήσει.
Η διαδικασία είναι πρωτόγνωρη.
Είναι λοιπόν μεγάλο στοίχημα για τους πολίτες να αποδείξουν πόσο ώριμοι είναι για να αναδείξουν και να στηρίξουν τις υγιείς δυνάμεις του τόπου, οι οποίες τους δίνουν τη δυνατότητα έκφρασης σε κάθε στάδιο της διαδικασίας ανάδειξης τοπικών αρχόντων.
Καταβάλαμε μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε στην υιοθέτηση αυτής της διαδικασίας.
Καταλήξαμε να παλεύουμε για πράγματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα.
Στην πορεία αντιμετωπίσαμε αντιρρήσεις, προτάσεις (τεκμηριωμένες ή μη), αποχωρήσεις, αιτιάσεις διαφόρων περιεχομένων.
Δεν θα σταματήσουμε σήμερα σ αυτές και δεν θα τις κρίνουμε.
Αφήνουμε την τελική κρίση στους πολίτες του νέου δήμου που θα αποδείξουν με τη συμμετοχή τους αν πραγματικά θέλουν να είναι συμμέτοχοι ή θεατές.
Πιστεύουμε ακράδαντα στη ρήση του Μαχάτμα
Μαχάτμα Γκάντι ότι ``τον κόσμο αυτόν δεν τον κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, αλλά τον δανειστήκαμε από τα παιδιά μας``
Και σ αυτές της γενεές έχουμε χρέος.
Έχουμε χρέος να τους προσφέρουμε καλύτερες συνθήκες δημοκρατίας, όπως την είχαν ορίσει δυόμιση χιλιάδες χρόνια πριν οι πρόγονοί μας και όπως την αποκαλούμε σήμερα ως συμμετοχική δημοκρατία.
Σ αυτό το πλαίσιο σας ανακοινώνω τα ονόματα των υποψηφίων που δέχονται και σέβονται ενυπόγραφα τη διαδικασία των εκλογών:
1. Γουτκίδης Πασχάλης
2. Χαμαλίδης Ελευθέριος
Των εκλογών θα προηγηθούν γενικές συνελεύσεις στην έδρα καθ ενός από τους συνεννοούμενους δήμους ως εξής:
1. Κυπρίνος στις 16 Αυγούστου
2. Βύσσα στις 19 Αυγούστου
3. Δίκαια στις 20 Αυγούστου
4. Ορεστιάδα στις 21 Αυγούστου

Επειδή, μόνο οι ως άνω αναφερόμενοι σεβάστηκαν το λόγο που έδωσαν ενώπιον των Τ.Ο. και των συνυποψηφίων τους, δηλώνουμε ότι στην περίπτωση που οι δύο υποψήφιοι συμφωνήσουν μεταξύ τους για κάθοδο ενός εκ των δύο με τη συμμετοχή του άλλου, τότε δεν θα προηγηθεί εκλογική διαδικασία και ο επικεφαλής θα λάβει τη στήριξη του κινήματος.

Οι Τοπικές Οργανώσεις
Βύσσας
Κυπρίνου
Ορεστιάδας
Τριγώνου