ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

πυργος αλεξανδρουπολη

Το 2015 εκτιμά η TransBalkanPipeline ότι μπορεί να κατασκευαστεί ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη ενώ συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Βουλγαρίας για την προώθηση του σχεδίου.

Όπως ανέφερε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Βλαντισλάφ Εμιλιάνοφ, «εκ μέρους των συνομιλητών υπάρχει μια απολύτως σαφής και ξεκάθαρη κατανόηση όλων των ζητημάτων και δυσκολιών που αντιμετωπίζει το σχέδιο. Αισθανθήκαμε την επιθυμία τους να επιλυθούν όλα τα επίμαχα θέματα στο πλαίσιο της διακυβερνητικής συμφωνίας που έχει υπογραφεί».

Μετά το αίτημα των αρμοδίων υπουργείων Ελλάδας και Βουλγαρίας πραγματοποιούνται πρόσθετες έρευνες για τις τεχνικές πτυχές του σχεδίου, τις οποίες η εταιρεία ευελπιστεί ότι θα έχουν ολοκληρωθεί το Σεπτέμβριο: «Όλες οι δυνάμεις της εταιρείας έχουν στραφεί αυτή τη στιγμή στην αντιμετώπιση των οικολογικών ζητημάτων, τα οποία αντιμετωπίζονται με μεγάλη κατανόηση» ανέφερε ο Β.Εμιλιάνοφ.

Σχετικά με το όφελος
του αγωγού, ο γενικός διευθυντής της εταιρείες είπε ότι ειδικά για τη Βουλγαρία «η οικονομική απόδοση του σχεδίου θα είναι ουσιαστικά υψηλότερη σε σχέση με το εισόδημα από τα τέλη διέλευσης». «Είναι δύσκολο να προσδιοριστεί τώρα το συγκεκριμένο ποσό, αλλά εμπειρογνώμονες υπολογίζουν ότι το κάθε ευρώ που θα επενδυθεί, θα φέρει τουλάχιστον τρία ευρώ κέρδους στη διάρκεια των προσεχών ετών» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Β.Εμιλιάνοφ, το σχέδιο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας, καθώς έχει πρακτικά πλήρως ολοκληρωθεί η τεχνική-οικονομική μελέτη βασιμότητας και η πραγματογνωμοσύνη για τις περιβαλλοντικές συνέπειες.

Ο Μιχαήλ Μπαρκόφ, αντιπρόεδρος της ρωσικής εταιρείας «Τρανσνέφτ», που είναι ένας από τους βασικούς μετόχους του σχεδίου, συμπλήρωσε ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή επτά παράλληλα σχέδια πετρελαιαγωγών, που παρακάμπτουν τα Στενά της Μαύρης Θάλασσας. Βρίσκονται σε διάφορα στάδια ετοιμότητας και το σχέδιο Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη είναι «το πιο προχωρημένο εξ αυτών».

Η Βουλγαρία θα καταβάλει το μερίδιό της στη διεθνή εταιρεία σχεδιασμού του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης, σε τρεις-τέσσερις μήνες, διαβεβαίωσε ο αρμόδιος αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Συμεών Ντιάνκοφ, σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας «Trans- Balkan Pipeline», Βλαντισλάβ Εμιλιάνοφ, στη Σόφια.

Σε συνέντευξή του από τη βουλγαρική πρωτεύουσα, την οποία προβάλλει ευρέως ο σημερινός Τύπος, ο διευθύνων σύμβουλος της μικτής κατασκευάστριας εταιρείας εκφράζει την πεποίθηση ότι τα περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ, τα οποία χρωστάει η βουλγάρικη πλευρά για το 2009, θα καταβληθούν εγκαίρως. «Υπάρχει συνεννόηση υψηλού επιπέδου για το θέμα αυτό», είπε ο ρώσος αξιωματούχος, ύστερα από τη συνάντηση, στην οποία έλαβε μέρος και ο αντιπρόεδρος της ρωσικής εταιρίας «Transneft», Μιχαήλ Μπαρκόφ.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ