ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

ερωτηση τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αντικείμενο τις μετατάξεις (νοσηλευτικού) προσωπικού για στελεχιακή ενίσχυση και ενδυνάμωση των μονάδων του Ε.Σ.Υ. στις παραμεθόριες περιοχές.
Στην ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Η έλλειψη χρημάτων λόγω της δύσκολης κατάστασης της ελληνικής οικονομίας, έχει επηρεάσει καταλυτικά τον τρόπο οργάνωσης του Ε.Σ.Υ. καθώς και την χρηματοδότησή του. Με συνέπεια να μην μπορούν να δημιουργηθούν νέες υποδομές και να πραγματοποιηθούν συνολικά οι αναγκαίες προσλήψεις. Ειδικότερα στις παραμεθόριες περιοχές, η κατάσταση του συστήματος Υγείας είναι τραγική από πλευράς έλλειψης επαρκούς προσωπικού.
Οι πολίτες των απομακρυσμένων ακριτικών περιοχών υποεξυπηρετούνται και να ταλαιπωρούνται καθημερινά, εξαιτίας της ερήμωσης και της οριακής λειτουργίας των Μονάδων
Υγείας. Με το υπάρχον προσωπικό να καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταπεξέλθει σε μια φαύλη κατάσταση, που διαμόρφωσαν οι πελατειακές σχέσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Η σημερινή κρατική μέριμνα δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες υγείας του πληθυσμού κάθε περιφέρειας, με αποτέλεσμα αλλού να υπάρχει υπερσυγκέντρωση, κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα, και αλλού σοβαρές ελλείψεις με τραγικές συχνά συνέπειες.
Οι μετατάξεις του απαραίτητου προσωπικού, -ώστε να προκύψει μία ορθολογική κατανομή του σε αντιστοιχία με τις πραγματικές ανάγκες υγείας του πληθυσμού κυρίως στις παραμεθόριες περιοχές- , μπορεί να συμβάλει αποτελεσματικά στον επανασχεδιασμό και αναδιοργάνωση του προσωπικού των μονάδων του Ε.Σ.Υ., καθώς και των υπηρεσιών που διαθέτουν, κυρίως των κλινικών και των εργαστηρίων. Η πραγματοποίησή του είναι εφικτή, έστω και υπό τις παρούσες δυσμενείς συνθήκες, αρκεί να μη βασιστεί σε επεκτατικές λογικές του δημόσιου τομέα, αλλά στη σωστή αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας.
Διαμορφώνοντας τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη ενός βιώσιμου συστήματος υγείας, που θα επικεντρώνεται στις ανάγκες της κοινωνίας και συνάμα θα εξυπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους κατοίκους απομακρυσμένων παραμεθόριων περιοχών. Το Ε.Σ.Υ. θα μπορέσει μετατραπεί επιτέλους από μία σπάταλη και αναποτελεσματική δημόσια υπηρεσία σε έναν σύγχρονο δημόσιο οργανισμό. Παράλληλα η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μεταξύ κοινωνικού κράτους και πολιτών θα εμφιλοχωρήσει την επούλωση των κοινωνικών τραυμάτων (που χαρακτηρίζουν τις ακριτικές κοινωνίες), ενισχύοντας την κοινωνική συνοχή».

Με την ερώτησή της η κα. Ε. Τσιαούση ρωτάει την κυρία Υπουργό:
• Προτίθεστε να προχωρήσετε στις αναγκαίες μετατάξεις προσωπικού προκειμένου να στελεχωθούν επαρκώς οι μονάδες του Ε.Σ.Υ. στις παραμεθόριες περιοχές, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά και πλήρως στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας;