ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

ερωτηση ρενταρη

Προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Θέμα: «Λειτουργία Υπηρεσίας Περίθαλψης Ασφαλισμένου του Δημοσίου στο Διδυμότειχο»

Κυρία Υπουργέ

Μετά από επικοινωνία και συζήτηση με τον Διευθυντή του ΟΠΑΔ Αθηνών σχετικά με το θέμα της λειτουργίας του ΥΠΑΔ Διδυμοτείχου επανέρχομαι εγγράφως στο θέμα αν και γνωρίζω από την απάντηση του Διευθυντή ότι υπάρχουν μικρά περιθώρια τοποθέτηση ελεγκτή γιατρού στην περιοχή του Διδυμοτείχου για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.
Η ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασφαλισμένοι του Δημοσίου στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου είναι ίσως μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα. Όπως είναι γνωστό στην πόλη των κάστρων σταμάτησε να λειτουργεί το γραφείο του ΥΠΑΔ λόγω έλλειψης υπαλλήλου, με άμεση συνέπεια οι ασφαλισμένοι να είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν για την διεκπεραίωση των υποθέσεων τους όπως, θεώρηση βιβλιαρίων, μεταβολές σε αυτά, αλλαγές συνταγολογιών, υποβολή δικαιολογητικών για έγκριση δαπανών των ιδίων και
μελών της οικογένειας τους κ.λ.π,. στην Ορεστιάδα η οποία απέχει από το Διδυμότειχο περίπου 40 χλμ..
Οι δε ώρες λειτουργίας του γραφείου του ΥΠΑΔ Ορεστιάδας είναι ώρες λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών γεγονός που συνεπάγεται ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι του Διδυμοτείχου είναι αναγκασμένοι να εγκαταλείψουν την υπηρεσία τους προκειμένου να μεταβούν στην Ορεστιάδα για την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων τους προς τον ασφαλιστικό τους φορέα.
Αυτή τη στιγμή οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού στην περιοχή Διδυμοτείχου είναι περίπου 1200 αριθμός που συμπεριλαμβάνει και τους συνταξιούχους του Δημοσίου εκ των οποίων πολλοί είναι αυτοί που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι πρόσφατα ο δήμαρχός Διδυμοτείχου παραχώρησε οίκημα για την στέγαση και λειτουργία του ΥΠΑΔ όταν αυτός στελεχωθεί ξανά.

Ερωτάται η κα Υπουργός;

-Σκοπεύετε να θέσετε άμεσα σε λειτουργία το γραφείο του ΥΠΑΔ στο Διδυμότειχο;

Η Βουλευτής Έβρου ΠΑΣΟΚ

Όλγα Ρενταρή -Τέντε