ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

αναφορα τσιαουση

Η Βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση κατέθεσε αναφορά προς την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αντικείμενο τα σοβαρά προβλήματα που έχουν παρατηρηθεί στη λειτουργία των ΥΠΑΔ Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου, καθώς και στη στελέχωση του γραφείου ΥΠΑΔ στο Διδυμότειχο.
Στην αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση επισημαίνει ότι:
«Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του ΟΠΑΔ και ΤΥΔΚΥ, τόσο στο Διδυμότειχο όσο και στην Ορεστιάδα, για τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους λόγω της λήξης των συμβάσεων των συμβεβλημένων γιατρών. Η κατάσταση πλέον είναι αποκαρδιωτική διότι οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται για μια απλή διαδικασία θεώρησης ιατρικής πράξης, με συνέπεια να δημιουργούνται συνωστισμός και ντροπιαστηκές εικόνες με ατελείωτες ουρές. Η συγκεκριμένη κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί και ιδιαίτερα σε περιοχές όπως ο Νομός Έβρου, που ακόμη και τα Νοσοκομεία του και τα Κέντρα Υγείας του είναι υποστελεχωμένα. Η
κατάσταση πλέον έχει φτάσει σε οριακό σημείο με τους ασφαλισμένους να υφίστανται αναίτια την ολιγωρία του αρμοδίου φορέα, αλλά και την καθυστέρηση του Υπουργείου να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα που συνεχώς διογκώνεται.
Παράλληλα είναι γνωστή η ιδιαιτερότητα του Νομού Έβρου λόγω της έκτασής του και τις δυσπρόσιτες περιοχές, όπου κατά το παρελθόν είχε αποφασιστεί από το Δ.Σ. του ΟΠΑΔ η ίδρυση γραφείου και στο Διδυμότειχο, αλλά ουδέποτε στελεχώθηκε και λειτούργησε ολοκληρωμένα. Αντιθέτως οι προσωρινές λύσεις που δίνονταν κατά καιρούς για την λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος, δεν αξίζουν σε πολίτες, που κατοικούν σε απομακρυσμένες ακριτικές περιοχές, ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο την απομόνωση και της εγκατάλειψη των συγκεκριμένων περιοχών από την κρατική μέριμνα.
Επιτακτική λοιπόν ανάγκη είναι η άμεση στελέχωση του γραφείου ΥΠΑΔ στο Διδυμότειχο. Η λειτουργία του συγκεκριμένου γραφείου θα εξυπηρετήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό πολίτες από απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές του Νομού, ενώ παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει, να εξοπλιστεί και να στελεχωθεί με την μικρότερη δυνατή επιβάρυνση που θα μπορούσε να αναλάβει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε μία εποχή ιδιαίτερα δύσκολων οικονομικών συνθηκών. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί άμεσα διότι υπάρχουν υπάλληλοι στην περιοχή που επιθυμούν να αποσπαστούν στη συγκεκριμένη υπηρεσία, επιπλέον ο Δήμος Διδυμοτείχου έχει δεσμευτεί για παραχώρηση γραφείου και εξοπλισμού για την ολοκληρωμένη οργάνωσή του, ενώ τοπικοί φορείς έχουν αποφασίσει να βοηθήσουν και να συνεισφέρουν ανάλογα στην ομαλή λειτουργία του.
Εξαιτίας της γεωγραφικής ιδιαιτερότητας του Νομού καθώς και της πληθυσμιακής κατανομής του, η συγκεκριμένη λύση θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις, καθώς και οι χρηματοδοτικές ελλείψεις, διότι αποτελεί μια σοβαρή πρόταση-λύση, που θα συμβάλει τα μέγιστα στην απομάκρυνση της κρατικής απομόνωσης και δυσκινησίας. Τη σημερινή εποχή θα πρέπει να ξεπεραστούν οι συγκεκριμένες αγκυλώσεις, δίνοντας τη θέση τους σε άμεσες, βιώσιμες και εφαρμόσιμες λύσεις, με κεντρικό άξονα τη γρήγορη εξυπηρέτηση του φορολογούμενου πολίτη και την ανάπτυξη της ελληνικής περιφέρειας, που τόσα χρόνια, έχει υποστεί τις συνέπειες των ημίμετρων και των απερίσκεπτων προσωρινών λύσεων, σε σοβαρά προβλήματα».

Με την αναφορά της η κα. Ε. Τσιαούση ζητάει να ενημερωθεί από την κυρία Υπουργό για τις προθέσεις της κυβέρνησης και τις περαιτέρω ενέργειες προκειμένου να δοθεί λύση στην εύρυθμη λειτουργία των ΥΠΑΔ του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας, καθώς και την άμεση στελέχωση του γραφείου του Διδυμοτείχου, για την εξυπηρέτηση της τοπικής κοινωνίας του ακριτικού Νομού.