ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

αγροτες για πωληση ατε

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Έβρου
«Η ΕΝΟΤΗΤΑ »

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της ΑΤΕ

Με αφορμή την πρόταση για την εξαγορά της ΑΤΕ από την Τράπεζα Πειραιώς, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Έβρου «η ΕΝΟΤΗΤΑ » επισημαίνει τα παρακάτω:

 Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την πολιτική και της προηγούμενης κυβέρνησης και της σημερινής , που ξεπουλάει στους έχοντες και κατέχοντες ντόπιους ή ξένους , πολλές φορές «στο τζάμπα» , την περιουσία του ελληνικού λαού. Μια περιουσία που δημιούργησαν με αίμα και ιδρώτα οι προηγούμενες γενιές , για να την αφήσουν «προίκα» στα παιδιά τους και τα εγγόνια τους. Και η Αγροτική Τράπεζα είναι περιουσία του ελληνικού λαού.
 Είμαστε αντίθετοι στην πώληση της ΑΤΕ γιατί θα έχει τραγικές επιπτώσεις, ιδιαίτερα στους μικρομεσαίους αγρότες. Πολλοί αγρότες κινδυνεύουν να γίνουν θύματα εκβιασμών και να καταστραφούν, επειδή πολλά περιουσιακά τους στοιχεία είναι υποθηκευμένα στην ΑΤΕ και ο κίνδυνος των κατασχέσεων παραμονεύει. Στο κάτω – κάτω της γραφής η ΑΤΕ στήθηκε και μεγάλωσε από τον ιδρώτα των αγροτών.
 Είμαστε αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, γιατί αυτό θα έχει ολέθριες συνέπειες στις συνεταιριστικές οργανώσεις και σε μια σειρά αγροτικών μεταποιητικών μονάδων όπως η ΕΒΖ, οι γαλακτοβιομηχανίες «ΔΩΔΩΝΗΣ» και «ΡΟΔΟΠΗΣ» , η καπνοβιομηχανία
ΣΕΚΑΠ , η βιομηχανία ζωοτροφών «ΕΛΒΙΖ» , η εταιρεία ανάπτυξης αλιείας «ΕΤΑΝΑΛ» κλπ. Οι μεταποιητικές αυτές μονάδες δραστηριοποιούνται κυρίως στην ύπαιθρο.
 Είμαστε ακόμα αντίθετοι με το ξεπούλημα της ΑΤΕ στους ιδιώτες, γιατί είναι ορατός ο κίνδυνος να χαθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας και από τους τραπεζοϋπαλλήλους και από τις μεταποιητικές μονάδες και από τους μικρομεσαίους αγρότες.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , η Ν.Δ , ο ΛΑΟΣ και η «Τρόικα» που έσπευσαν να χαιρετήσουν την πρόταση για την παράδοση της ΑΤΕ στους ιδιώτες θα μας βρουν απέναντι.

Εμείς το δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπίσουμε την περιουσία του λαού μας και είμαστε αποφασισμένοι μαζί με τους εργαζόμενους στην Τράπεζα και στις συνεταιριστικές μεταποιητικές μονάδες , να αντισταθούμε στο ξεπούλημα της ΑΤΕ.

Άλλωστε στον αγώνα που κάνουμε για άλλο δρόμο ανάπτυξης και στην αγροτική οικονομία,
• που θα αξιοποιεί όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας μας,
• θα εξασφαλίζει τη διατροφική επάρκεια στο λαό μας
• και θα προσφέρει φτηνές τις πρώτες ύλες στη μεταποιητική βιομηχανία,
χρειαζόμαστε κρατική ΑΤΕ που θα βρίσκεται στο πλευρό του κάθε αγρότη , κάθε παραγωγικού συνεταιρισμού , κάθε μεταποιητικής μονάδας.


Για το Δ/κό Συμβούλιο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΣ