ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

απαντηση σε ερωτηση ρενταρη

Τα Υπουργεία Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας (ΥΠ.ΟΙ.Α.Ν.) και Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης απέστειλαν τις απαντήσεις τους στην από 17 - 06 - 2010 ερώτηση της κας Ρενταρή - Τέντε για το θέμα των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και αρκετούς μήνες.

Όπως προκύπτει, το Υπουργείο Οικονομίας έχει ήδη εγκρίνει έκτακτη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους για την αποπληρωμή του διαστήματος Σεπτεμβρίου 2008 - Δεκεμβρίου 2009, η οποία έχει καταβληθεί στις δομές που υλοποιούν τα προγράμματα αυτά. Επιπλέον, έχει διαβιβάσει στις Περιφέρειες ειδικό έγγραφο με το οποίο διευκρινίζει τον τρόπο της συνέχισης της χρηματοδότησης από εθνικούς πόρους εωσότου τα Προγράμματα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ. Σχετικά με

τη λειτουργία των προγραμμάτων αυτών μετά το τέλος του 2010, βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση εφικτών λύσεων μέσω διυπουργικής ομάδας εργασίας ώστε να τεθούν τα προγράμματα αυτά σε πιο σταθερή βάση και να καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Το Υπουργείο Εσωτερικών από την πλευρά του διευκρινίζει ότι για την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους αρμόδιο είναι το Υπουργείο Εργασίας. Ωστόσο, σε ότι αφορά τους εποπτεύοντες Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού προβλέφθηκε η απόδοση των οφειλόμενων ποσών από τα Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» να γίνεται μαζί με την τακτική επιχορήγηση κάθε μήνα. Επίσης, για το 2010 αναμένεται η υπογραφή Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών προκειμένου να προσδιοριστεί το ύψος της επιχορήγησης για τα Προγράμματα αυτά και ο αριθμός των επιχορηγούμενων ατόμων.

Από τα ανωτέρω, προκύπτει πως τα απαιτούμενα χρήματα για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» έχουν ήδη διατεθεί στους φορείς που το υλοποιούν ωστόσο δεν έχουν ακόμη πληρωθεί οι εργαζόμενοι. Εν αναμονή της απάντησης του Υπουργείου Εργασίας, το οποίο είναι και αρμόδιο, η κα Ρενταρή - Τέντε θεωρεί πως η πληρωμή των εργαζομένων δεν επιτρέπεται να καθυστερήσει περαιτέρω. Ακόμη, η βουλευτής θεωρεί πως η συνέχιση του Προγράμματος και μετά το 2010 είναι απαραίτητη καθώς καλύπτει ανάγκες ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και των οικογενειών τους οι οποίες σε περίπτωση διακοπής του Προγράμματος θα χρειαστεί να αλλάξουν τον προγραμματισμό τους μιας και η οικογένεια θα πρέπει να αναλάβει εξ ολοκλήρου τη φροντίδα των μέχρι πρότινος επωφελούμενων από αυτό.