ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

αρδας 2010

ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΑΛΑΜΕ

asalames@ekdotiki.gr

«Κουκιά μετρημένα» διέθεσε η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Βύσσας, σε συνεργασία με το δήμο, για τη φετινή διοργάνωση της Συνάντησης Νέων Αρδα, η οποία ανοίγει την αυλαία για το κοινό την Τετάρτη 28 Ιουλίου, χωρίς όμως να αλλοιώσει το χαρακτήρα της. Φέτος, μάλιστα, γίνεται επίσημο άνοιγμα στη μουσική σκηνή των γειτονικών χωρών, με καλλιτέχνες καλεσμένους από Βουλγαρία, Τουρκία, αλλά και με το δημοφιλή Σερβοκροάτη Γκόραν Μπρέγκοβιτς.

Για όλα τα γούστα

Το φετινό φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 28 Ιουλίου έως την Κυριακή 1 Αυγούστου, θα περιλαμβάνει

ονόματα τα οποία καλύπτουν μεγάλο μουσικό εύρος. Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στο χιπ χοπ με επίσημους καλεσμένους τους «Stavento», αλλά και το πρώην μέλος του δημοφιλούς συγκροτήματος «NEBMA», Αλέξη Δέλτα. Τη δεύτερη μέρα σειρά έχουν οι Νίκος Πορτοκάλογλου, Νίκος Ζιώγαλας και Μανώλης Φάμελλος, που θα παρουσιάσουν το επιτυχημένο τους φετινό πρόγραμμα, για να ακολουθήσουν τα «Μωρά στη Φωτιά». Την τρίτη μέρα τη σκυτάλη θα πάρουν η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Δήμος Αναστασιάδης, αλλά και η Γλυκερία, η Μελίνα Ασλανίδου και ο Γιώργος Λιανός. Το Σάββατο θα ηχήσουν οι μελωδίες των «Μπλε», Δήμητρας Γαλάνη, Ελένης Τσαλιγοπούλου και «Imam Baildi», ενώ την τελευταία μέρα, το συγκρότημα των tatavla keyfi από την Τουρκία και η Ζωή Τηγανούρια με το ακορντεόν της θα ζεστάνουν το κοινό για να υποδεχτεί τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς. Η μικρή σκηνή (νησίδα) θα φιλοξενήσει νεανικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, αλλά και από τη Βουλγαρία. Πιο συγκεκριμένα, οι Βούλγαροι «Poduene Blues Band» θα εμφανιστούν στις 28 Ιουλίου λίγο μετά τις 2.00 τα ξημερώματα. «Ηταν απόφαση της οργανωτικής επιτροπής να δοθεί βαλκανική ταυτότητα στο φετινό φεστιβάλ», δήλωσε χτες σε συνέντευξη Τύπου η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Κυριακή Μπουρμά.

Το πάθημα, μάθημα

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης φαίνεται πως δε σκοπεύουν να επαναλάβουν τα ευτράπελα της περσινής χρονιάς, με την ακύρωση την τελευταία στιγμή της συναυλίας του συγκροτήματος «Σκόρπιονς», αλλά και τη συμμετοχή μεγάλων και ακριβοπληρωμένων λαϊκών ονομάτων. Σε συνδυασμό με το κλίμα λιτότητας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι διοργανωτές προχώρησαν σε μείωση κατά 35% σε ό,τι αφορά το κόστος του καλλιτεχνικού μέρους. Οπως δήλωσε η Κυριακή Μπουρμά, «η οργανωτική επιτροπή, έχοντας υπόψη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση που βιώνουμε, προτού προχωρήσει στην ανακοίνωση των καλλιτεχνών, έκανε σημαντική έρευνα αγοράς μειώνοντας έτσι το συνολικό κόστος του φεστιβάλ, αλλά όχι και την ποιότητα». Η φετινή Συνάντηση Νέων, η οποία θα είναι φτηνότερη κατά 70.000 ευρώ σε σχέση με την περσινή χρονιά, περιμένει να υποδεχτεί περισσότερους από 50.000 επισκέπτες, τουλάχιστον δηλαδή όσους και πέρυσι. Τόσο ο δήμαρχος όσο και η οργανωτική επιτροπή ελπίζουν ότι θα εκτιμηθεί από τους επισκέπτες το γεγονός ότι οι τιμές των εισιτηρίων δε μεταβλήθηκαν.
Εφ. "Αγγελιοφόρος"

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mono pou to festival den einai pia synantisi newn.