ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

κυπρινος - ιβαηλογκραντ

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδος κ. Κάρολος Παπούλιας και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, κ. Γκεόργκι Παρβάνοφ, θα παραστούν στα εγκαίνια του συνοριακού σταθμού Κυπρίνου - Ιβαίλοβγκραντ στις 9 Σεπτεμβρίου, όταν θα ολοκληρωθεί το έργο κατασκευής του δρόμου που συνδέει τις δύο περιοχές.Η σύνδεση θεωρείται σημαντική για λόγους ιστορικούς, πολιτιστικούς και αναπτυξιακούς μεταξύ των δύο περιοχών αν και στην τελική του μορφή το έργο θα βρίσκεται την άνοιξη του 2011. «To έργο βρίσκεται κοντά στο 85 % της κατασκευής του και βρίσκεται προς το τέλος του. Έτσι, στις 9 Σεπτεμβρίου περιμένουμε τους δύο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ελλάδος και της Βουλγαρίας, τους κύριους Παπούλια και Παρβάνοφ, προκείμενου να εγκαινιάσουν το έργο το οποίο όμως στην τελική του μορφή θα φτάσει τον Απρίλιο του 2011. Ο δρόμος αυτός, θα
συνδέσει τους δύο αρχαιολογικούς χώρους της Δοξιπάρας με τον αρχαιολογικό χώρο του Ιβαίλογκραντ, αφού ο σκοπός για τον οποίο έγινε, είναι να φέρει πιο κοντά τους δύο αρχαιολογικούς χώρους. Περιμένουμε, πως θα δώσει πνοή στην περιοχή, αφού και ο επιστήμονας που χρόνια ασχολείται με τον δικό μας αρχαιολογικό χώρο, ο κ. Διαμαντής Τριαντάφυλλος, προωθεί το μουσείο κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τον τόπο και την περιοχή. Όπως είναι γνωστό, απέναντι έχουμε τη «βίλα Αρμύρα» και τα δύο αυτά σημεία μπορούν να συνδυαστούν σε διάφορες μορφές τουρισμού», λέει ο δήμαρχος Κυπρίνου κ. Μιχάλης Στράντζελης.

Σε σχέση με τον τελωνειακό σταθμό θα στεγαστεί μάλλον σε κοντέινερ, τα οποία έχουν ήδη τοποθετηθεί στο συγκεκριμένο σημείο. Έως τότε, ο τελωνειακός σταθμός θα λειτουργήσει μόνο σε μεμονωμένες περιπτώσεις για όσους πολίτες επιθυμούν να επισκεφτούν τις δύο περιοχές για τις πολιτιστικές τους εκδηλώσεις. Για το θέμα αυτό, ο δήμαρχος τονίζει: «Τα σύνορα στην περιοχή Κυπρίνου Ιβαϊλογκραντ θα είναι ανοιχτά στις 31 Ιουλίου από 8π.μ. έως το 8μ.μ, την 1 Αυγούστου, επίσης την ίδια ώρα, και στις 6 Αυγούστου από τις 8 το πρωί έως τις 12 το βράδυ.

Τις ημερομηνίες αυτές σας καλούμε να έρθετε στην περιοχή μας και να γνωρίσετε τους δύο αρχαιολογικούς χώρους τόσο του Κυπρίνου όσο και του Ιβαίλογκραντ», καταλήγει.

www.telegramm.gr