ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

απαντηση παπανδρεου σε ερωτηση τσιαουση

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γεώργιος Α. Παπανδρέου και Υπουργός Εξωτερικών, έδωσε απάντηση στην ερώτηση που είχε καταθέσει η Βουλευτής Νομού Έβρου του ΠΑΣΟΚ κα. Ελένη Τσιαούση, με θέμα την κατάργηση Βίζας για μονοήμερες επισκέψεις-εκδρομές Τούρκων υπηκόων με προορισμό την Ελλάδα.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πρωθυπουργός Γεώργιος Α. Παπανδρέου αναφέρει:
«Το Υπουργείο Εξωτερικών καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διευκόλυνση του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας αξιοποιώντας, ταυτόχρονα, διευκολύνσεις που παρέχουν οι σχετικές προβλέψεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.
Όσον αφορά
ειδικότερα στην Τουρκία, έχουν δοθεί οδηγίες απλούστευσης και επιτάχυνσης της διαδικασίας χορήγησης θεωρήσεων, κυρίως για τις περιπτώσεις ταξιδιωτών ''καλής πίστης'' (π.χ. επιχειρηματίες, άτομα εγνωσμένου οικονομικού και κοινωνικού κύρους, πανεπιστημιακοί κτλ.), οι οποίοι πληρούν, βεβαίως, τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ή όταν μεσολαβούν εγκεκριμένα ταξιδιωτικά πρακτορεία. Για τις κατηγορίες αυτές Τούρκων πολιτών, και εφ' όσον οι περιστάσεις το επιτρέπουν, υπάρχει δυνατότητα χορήγησης θεώρησης χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία, καθώς και συντόμευση του χρόνου έκδοσης των θεωρήσεων εντός 48 ωρών. Έχουν δε, δοθεί οδηγίες προς τις Προξενικές μας Αρχές στην Τουρκία για τη χορήγηση σ' αυτούς, κατ' αρχήν, θεωρήσεων πολλαπλών εισόδων μακράς διάρκειας, ισχύος 6 μηνών ή 1 έτους και σε εξαιρετικές περιπτώσεις μέχρι και 5 ετών. Με τα μέτρα αυτά έχουμε επιτύχει τη δυνατότητα πραγματοποίησης εκ μέρους Τούρκων πολιτών πολλών επισκέψεων στη χώρα μας, χωρίς να χρειάζεται να παρουσιάζονται κάθε φορά στις Προξενικές Αρχές.
Όσον αφορά στους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, προβλέπεται από την κοινοτική και εθνική νομοθεσία απλουστευμένος διαβατηριακός έλεγχος στην είσοδο και έξοδο από το χώρο Schengen, επί τη βάσει συνολικών ονομαστικών καταλόγων, που συντάσσονται με ευθύνη του πλοιάρχου, χωρίς απαλλαγή απο την υποχρέωση θεώρησης. Εντούτοις, λόγω της εγγύτητας των ελληνικών νησιών με τις τουρκικές ακτές, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί κινήσεις από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε υπηρεσιακό και πολιτικό επίπεδο, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την οποία αναμένεται απάντηση, για εφαρμογή ενός πολιτικού προγράμματος, με βάση το οποίο Τούρκοι πολίτες, που επισκέπτονται τα ελληνικά νησιά, αυθημερόν, να μην υποχρεούνται σε έκδοση θεώρησης.
Τέλος, στο πλαίσιο της 1ης Συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Ελλάδας και Τουρκίας (Αθήνα 14.05.2010) υπεγράφη απο τον Έλληνα Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Κοινή Δήλωση για την απαλλαγή υποχρέωσης θεώρησης των τουρκικών ειδικών (πράσινων) διαβατηρίων. Η συμφωνία προστίθεται στην ήδη από το 1988 ισχύουσα κατάργηση της υποχρέωσης θεώρησης για τους κατόχους τουρκικών Διπλωματικών και Υπηρεσιακών Διαβατηρίων.
Από τα ανωτέρω καθίσταται σαφές ότι οι ελληνικές Προξενικές Αρχές καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους και των περιορισμών, που επιβάλλονται απο την ενισχυμένη Συνεργασία Schengen, για τη διευκόλυνση της ροής του τουριστικού ρεύματος απο την Τουρκία προς τη χώρα μας, συμπεριλαμβανομένου του Νομού Έβρου».