ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ψηφισμα δσ σουφλιου

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουφλίου στην τακτική του συνεδρίαση της 21ης Ιουλίου 2010, με αφορμή την πληροφορία που έχει για ενδεχόμενη κατάργηση ή συγχώνευση του Ειρηνοδικείου – Πταισματοδικείου Σουφλίου το οποίο σημειωτέον λειτουργεί αδιαλείπτως από το έτος 1920

εκφράζει ομόφωνα την άποψή του

ότι ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ σε κάθε περίπτωση η συνέχιση λειτουργίας αυτοτελώς του Ειρηνοδικείου – Πταισματοδικείου Σουφλίου για τους παρακάτω λόγους:
Στην περίπτωση συγχώνευσης του Ειρηνοδικείου Σουφλίου με αυτό της Αλεξανδρούπολης οι δημότες μας δεν θα μπορούν να εξυπηρετούνται αφού θα είναι υποχρεωμένοι να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για την εκδίκαση των υποθέσεών τους. (Σημειωτέον ότι στο νέο Καλλικρατικό Δήμο Σουφλίου υπάγεται μεγάλο τμήμα του ορεινού όγκου του Νομού που σημαίνει διαδρομή απόστασης μέχρι Αλεξανδρούπολη 270χλμ. περίπου μετ’ επιστροφής).
Η στηριζόμενη σχεδόν αποκλειστικά στην αγροτική οικονομία ακριτική και για το λόγο αυτό ευαίσθητη περιοχή μας έχει αποψιλωθεί κατά την τελευταία δεκαετία από πλήθος υπηρεσιών, η φυγή των οποίων μεταδίδει το αίσθημα της
ψυχολογικής εγκατάλειψης των κατοίκων από την πολιτεία, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη πληθυσμιακή συρρίκνωση.
Άλλωστε ο ορισμός της πόλης του Σουφλίου ως έδρα του Νέου Δήμου Σουφλίου προϋποθέτει την ενίσχυση της περιοχής με συγκέντρωση και νέων υπηρεσιών και όχι την αποδυνάμωσή της.
Τέλος, πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το Ειρηνοδικείο Σουφλίου στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο.


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΚΑΛΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ