ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

κατασκηνωσεις μητροπολης αλεξανδρουπολης

Την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010 πραγματοποιήθηκαν στις Μαθητικές Κατασκηνώσεις "Ουρανούπολη" της Μητροπόλεώς μας τα Εγκαίνια των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων. Οι νέες αθλοπαιδειές των Κατασκηνώσεων περιλαμβάνουν δύο γήπεδα 5x5 με χόρτο, 2 γήπεδα μπάσκετ, ένα γήπεδο μπιτς βόλλεϋ και ένα πετρόκτιστο αμφιθέατρο χωρητικότητος 200 ατόμων. Οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις έγιναν με χρηματοδότηση της Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος που τα τρία τελευταία χρόνια έχουν χρηματοδοτήσει την ανέγερση 11 κοιτώνων και φέτος των νέων αθλοπαιδειών.

Ο Αγιασμός και τα Εγκαίνια των νέων αθλοπαιδειών τελέσθηκαν στο αμφιθέατρο της Κατασκήνωσης από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο, ενώ παρόντες εκ μέρους της Εθνικής Τραπέζης ήταν ο κ. Αλέξανδρος Σταύρου, υπεύθυνος των χορηγιών της Τραπέζης, καθώς και διευθυντές των τοπικών και περιφερειακών υποκαταστημάτων. Μετά το πέρας

του Αγιασμού ο Μητροπολίτης μας απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους και στα παιδιά, δήλωσε την χαρά και την συγκίνησή που ένιωσε για την πραγματοποίηση αυτών των εργασιών και δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα υπήρχε η δυνατότητα να ανακαινισθούν οι χώροι των Κατασκηνώσεων λόγω του υψηλού κόστους και ευχαρίστησε την Εθνική Τράπεζα για την χορηγία της προς την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως. Ο κ. Αλέξανδρος Σταύρου δήλωσε την ευχαρίστησή του για τις νέες εγκαταστάσεις και κάλεσε τα παιδιά να χαρούν και να αθληθούν στα νέα γήπεδα.

Μετά το πέρας του Αγιασμού ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας των Εγκαινίων στα νέα γήπεδα ποδοσφαίρου και το εναρκτήριο λάκτισμα από τον Μητροπολίτη μας και τον κ. Σταύρου. Χαρακτηριστικά όλοι οι Κατασκηνωτές φορούσαν μπλουζάκια με το σήμα της Εθνικής Τραπέζης στο στήθος και το σύνθημα της Κατασκηνωτικής περιόδου "Έρχου και ίδε". Μετά το πέρας των Εγκαινίων παρατέθηκε δεξίωση στην τραπεζαρία των Κατασκηνώσεων όπου οι Κατασκηνωτές τραγούδησαν για τους προσκεκλημένους και επιδόθηκαν σε κατασκηνωτικά παιχνίδια.

Στην τρίτη Κατασκηνωτική περίοδο φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις 115 αγόρια Γυμνασίου-Λυκείου τα οποία θα μείνουν από τις μέχρι τις 3 Αυγούστου. Τα παιδιά είναι χωρισμένα σε 10 ομάδες.

Πνευματικός Υπεύθυνος της περιόδου είναι ο π. Δημήτριος Κεσκίνης. Αρχηγός της Κατασκήνωσης είναι ο κ. Αντώνιος Οικονόμου, δικηγόρος, με υπαρχηγούς τους κ.κ. Αναστάσιο Λιόγα, δάσκαλο, και Χρήστο Παπαναστασίου, θεολόγο.

Οι ονομασίες των 10 ομάδων είναι οι εξής (μέσα σε παρένθεση το όνομα του ομαδάρχη):

1η ΜΑΚΑΡΙΟΙ (κ. Ευθύμιος Ρίζογλου)
2η ΦΩΤΟΔΟΤΕΣ (κ.Παντελής Κατσαμακίδης)
3η ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΙ (κ. Χρήστος Αραμπατζόγλου)
4η ΕΛΕΗΜΟΝΕΣ (κ. Χρήστος Τσιρούδης)
5η ΜΑΚΡΟΘΥΜΟΙ (κ. Ιωάννης Νερατζάκης)
6η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ (κ. Ιωάννης Καρνούτσος)
7η ΤΑΠΕΙΝΟΙ (κ. Δημήτριος Σιδηρόπουλος)
8η ΖΩΟΔΟΤΕΣ (κ. Νικόλαος Κακουδάκης)
9η ΝΙΚΗΤΕΣ (κ. Γεώργιος Κουκάκης)
10η ΕΙΡΗΝΟΠΟΙΟΙ (κ. Κλέων Οικονόμου)