ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

ερωτηση δερμεντζοπουλου

Προς Υπουργό:
Πολιτισμού & Τουρισμού
ΕΡΩΤΗΣΗ

«Οικονομική εξόντωση των περιφερειακών ραδιοφωνικών σταθμών»

Σε οικονομική αφαίμαξη οδηγεί η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, μετά την απόφασή της για την υπογραφή συμβάσεων με τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων. Οι σταθμοί που πλήττονται περισσότερο είναι οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί, καθώς είναι αναγκασμένοι να αναλάβουν ένα τεράστιο κόστος για να ανταποκριθούν σε αυτή τους την υποχρέωση. Δεδομένης, όμως της δύσκολης οικονομικής κατάστασης οι σταθμοί αδυνατούν να καταβάλλουν τα ποσά που ορίζει η σύμβασή τους με τους παραπάνω Οργανισμούς. Ασφαλώς, οι ραδιοφωνικοί σταθμοί των μεγάλων πόλεων, και ειδικότερα της Αθήνας, θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν σε αυτό το κόστος περισσότερο εύκολα από ότι οι περιφερειακοί, εξαιτίας και του όγκου και των ποσών των διαφημιστικών μηνυμάτων.
Προφανώς, η Κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της κρίσης και έρχεται να στραγγαλίσει οικονομικά τους ιδιοκτήτες αυτών των σταθμών, οι οποίοι θα οδηγήσουν τις

επιχειρήσεις τους σε λουκέτο, εάν μέχρι την 15/09, οπότε και λήγει η προθεσμία που τους έχει δοθεί, δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις της σύμβασης που καλούνται να υπογράψουν. Εκτός, λοιπόν, από τις υποχρεώσεις τους προς την ΑΕΠΙ (Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας), οι περιφερειακοί ραδιοφωνικοί σταθμοί επωμίζονται επιπρόσθετα βάρη με την υπογραφή των παραπάνω συμβάσεων. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή τους ραδιοφωνικούς σταθμούς αυτούς και να αποσύρει την απόφασή του αυτή.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

- Προτίθεται το αρμόδιο Υπουργείο να αποσύρει την απόφασή του για την υπογραφή συμβάσεων μεταξύ των ραδιοφωνικών σταθμών και των Οργανισμών Συλλογικής Διαχείρισης Συγγενικών Δικαιωμάτων, που οδηγεί σε οικονομική εξόντωση κυρίως τους μικρούς περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς;

-ΟΙ-
ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ



ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ




1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΦΑΓΕ ΜΠΟΥΝΙΔΙΑ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΓΙΑ ΑΠΡΕΠΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ!
ΑΝ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΘΑ ΦΑΝΕ ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ.