ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

ερωτηση ρενταρη

Η βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ν. Έβρου, κα. Όλγα Ρενταρή – Τέντε, κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη δυνατότητα του Τελωνείου Καστανέων να εξυπηρετήσει μερίδιο των διεθνών μεταφορών.
Το τελωνείο Κήπων είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική πύλη εισόδου – εξόδου φορτηγών διεθνών μεταφορών (TIR) στον Έβρο. Ετησίως εβδομήντα τρεις χιλιάδες φορτηγά διέρχονται μέσω αυτού μεταφέροντας εμπορεύματα εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης ή από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία και αντίστροφα ή για να περάσουν προς την Ασία. Ωστόσο, είναι ενδεικτικό ότι τριπλάσιος αριθμός φορτηγών, περίπου διακόσιες είκοσι χιλιάδες, διέρχονται μέσω Βουλγαρίας με προορισμό την Τουρκία ή την Ασία. Προκειμένου λοιπόν να αποσυμφορηθεί το τελωνείο Κήπων ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, περίοδο κατά την οποία η κίνηση είναι ιδιαιτέρως αυξημένη, αλλά και να τονωθεί τόσο η εμπορική κίνηση της χώρας όσο και η συμμετοχή της στις διεθνείς μεταφορές, η κα. Ρενταρή – Τέντε προτείνει να
λειτουργήσει το Τελωνείο Καστανέων και για τις διεθνείς μεταφορές ξηρών φορτίων, για τα οποία δεν απαιτούνται ειδικά εργαστήρια εξέτασης και έγκρισης εισαγωγής. Επιπλέον, κάτι τέτοιο θα δώσει πνοή στο Βόρειο Έβρο καθώς τα φορτηγά θα κινούνται επί ελληνικού εδάφους. Σημειώνεται ότι το Τελωνείο Καστανέων την κατάλληλη υποδομή μιας και εξυπηρετούσε τις διεθνείς μεταφορές έως το 1985, έκτοτε εξυπηρετεί αποκλειστικά ταξιδιώτες.