ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

στη βορεια ελλαδα μεσω. . . τουρκιας

Ποιος είναι ο πιο εύκολος δρόμος για να πάει κανείς από τη Μυτιλήνη στην Καβάλα ή την Αλεξανδρούπολη; Να «πεταχτεί» μέχρι το Αϊβαλί και να συνεχίσει από εκεί οδικώς το ταξίδι του!
Τόσο από άποψη χρόνου όσο και από άποψη οικονομίας, αυτή η «εναλλακτική» διαδρομή φαίνεται πως συμφέρει γι' αυτό και την επιλέγει περίπου το 70% των επιβατών που αναχωρούν από τη Μυτιλήνη με αυτοκίνητο, όπως είπε στον ΣΚΑΪ η διαχειρίστρια του ΕΡΕΣΣΟΣ TOURS Μαρία Πρωτοψάλτη.

Περισσότεροι από 500 ταξιδιώτες έχουν επιλέξει τον τελευταίο καιρό να φτάσουν στην Καβάλα ή την Αλεξανδρούπολη
μέσω Τουρκίας, όπως είπε η κ. Πρωτοψάλτη στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή».

Ο λόγος είναι προφανής: μέσω Τουρκίας το ταξίδι κοστίζει 40 ευρώ για το εισιτήριο κάθε ατόμου, 70 ευρώ για το αυτοκίνητο και περίπου 60 ευρώ για βενζίνη. Και διαρκεί 1,5 ώρα.

Μέσω Ελλάδας το ταξίδι κοστίζει 90 ευρώ για το εισιτήριο του κάθε ατόμου (με καμπίνα καθώς το ταξίδι διαρκεί 12 ώρες...) και 204 ευρώ για το αυτοκίνητο.

Έτσι, οι επιβάτες προτιμούν από τη Μυτιλήνη να περάσουν στην Τουρκία για να ξαναπεράσουν στην Ελλάδα παρά να κινηθούν μέσα στον ελλαδικό χώρο. Απίστευτο κι όμως ελληνικό...

www.seleo.gr