ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

οταν οι στοχοι ειναι κινητοι και οι σκοπευτες ακινητοι, ποια η αναπτυξη;

Της Άννας Δεληγιάννη-Τσιουλπά


Αναρωτηθήκατε φαντάζομαι πολλές φορές- όχι τώρα με την κρίση- γιατί δεν πετυχαίνουμε την ποθητή ανάπτυξη και κάναμε τα παιδιά μας- εμείς οι φερέλπιδες -απελπισμένα να μεταναστεύουν, τάχα για μεταπτυχιακά και τα τοιαύτα!

Και διαταράσσονται οι σχέσεις μας και πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα. Τώρα γιατί τα είπα αυτά; Γιατί εγκαινιάζουμε πάλι την εμπορική έκθεση και φαντάζομαι τους λόγους και τους προλόγους και γιατί θέλω να σας κάνω κοινωνούς των σκέψεών μου.

Και μπορεί να μη συμβούν αυτά, που επαναλαμβανόμενα μάς ενοχλούν!

.Τότε φίλοι μου να είστε βέβαιοι ότι κάτι καλό θα συμβεί και το εννοώ.

Στα εγκαίνια λοιπόν, κύριοι, δε θέλω να ακούσω τα ίδια ουτοπικά που άκουγα τα προηγούμενα χρόνια.

Δε θέλω μεγαλοστομίες και διατράνωση του ρόλου του λιμανιού για να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα.

Δε θέλω τις πολλές ακτοπλοϊκές γραμμές που ενδεχόμενα θα πείτε, ξέρω αρκετά στη θεωρία για το γεωπολιτικό ρόλο και μύρια όσα…

.Σύντομα πείτε μας, πώς θα ζωντανέψει το λιμάνι ,πώς θα αποτελέσει και πότε αξιόλογο κόμβο, πότε θα μειωθούν οι τιμές των ναύλων ανθρώπων και αυτοκινήτων για να μην «πνίγουν» τους επιβάτες και να μην καθίσταται ακριβοθώρητη –έστω-η Σαμοθράκη για τους τουρίστες;

Πείτε μας ποιος ο λόγος ύπαρξης Οργανισμού Λιμένος όταν τόσα χρόνια δεν γίνεται σχεδόν καμιά προσπάθεια ανάπτυξης;

Όταν λέτε το λιμάνι αλλάζει πρόσωπο τι

εννοείτε, γιατί απ’ ό,τι φαίνεται αλλάζει- εν μέρει- πρόσωπα καλά αμειβόμενα, εκ των εσόδων του!

Ποια έσοδα άραγε ,από τον ελλιμενισμό πλοίων προς απόσυρση, από την εκμετάλλευση των ερειπίων ,της ακίνητης περιουσίας, από τη συμμετοχή του σε Διευρωπαϊκά δίκτυα από το μπες –βγες των εμπορικών πλοίων, από τη Μαρίνα, από τι!

Ποιος και κατά πόσο ωφελείται τελικά από την κερδοφορία της Εταιρείας; το Δημόσιο, οι εργαζόμενοι, οι χρήστες-πελάτες, η πόλη της Αλεξανδρούπολης;

Δείτε τα πιο απλά.

Μπείτε φίλοι μου στον κόπο και ρίξτε μια κρυφή ματιά στη συρόμενη σιδερένια πόρτα δίπλα στο Λιμενοφυλάκιο ένθεν κι ένθεν που προορίζονταν για να κλείνει το λιμάνι, που λόγω της διάβρωσης είναι ανενεργή , που δεν κοπιάζουν να την πετάξουν και ακολουθώντας το οργανόγραμμα παραπονεθείτε στο «τμήμα έργων υποδομής και συντήρησης»!

Αλήθεια ποιος είναι ο ρόλος των φυλάκων ή για να το πω καλύτερα αν πέσω εκεί μπροστά θα βουτήξουν, γιατί πέρυσι που έμπασε νερά η βάρκα του Καπετάν Θανάση τον άφησαν ελαφρά τη καρδία να πάει στον πάτο, τουτέστιν στον άλλο κόσμο. Υπάρχουν μήπως ειδικοί φύλακες και πού κατοικοεδρεύουν ,σε ταχύπλοο σκάφος με τηλεόραση για την ψυχαγωγία τους; Σα να λέμε το πυροσβεστικό όχημα ή το ασθενοφόρο πρέπει να διαθέτει και τηλεόραση με δορυφορική κεραία για ψυχαγωγία των επιβαινόντων! Θα καεί το σύμπαν!Ποιος φαντάζεστε ότι θα σας σώσει αν πέσετε στο λιμάνι, αναρωτηθείτε και σας παρακαλώ μακριά, γιατί οι φιλάνθρωποι λιγόστεψαν από τότε που γίναμε ξερόλες και «σκοτώσαμε» το Θεό μέσα μας.

Κατεβείτε με προσοχή τα χρονο-φαγωμένα σκαλιά κάτω από την πλατεία του Φάρου και δεηθείτε για την αποφυγή ατυχήματος ή ευχαριστείστε τουλάχιστον τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο που, χωρίς δικαιοδοσία ,τοποθέτησε μια σιδερολαβή να πιάνεται ο κάθε… ακροβάτης!

Αναπαυτείτε στα ξεβαμμένα παγκάκια κάτω από τη σκουριασμένη σιδεριά της τέντας δίπλα στο φυλάκιο ή βολευτείτε στον –ανύπαρκτο-επιβατικό σταθμό.

Τι περιμένουμε ως πολίτες από τον ΟΛΑ; Περιμένουμε όλα τα παραπάνω και όχι μόνο. Περιμένουμε να κινηθούν οι σκοπευτές όταν τον κινούμενο στόχο τον εντοπίζουν κάτι μάτια κινέζικα και βάλε, και όχι να μας υιοθετήσουν για να σωθούμε.

Περιμένουμε να περάσει επιτέλους το λιμάνι στο Δήμο για να ανήκει στους πολίτες του, να αποτελεί πόλο έλξης γιατί κανείς δεν έχει όρεξη να κατεβαίνει στην παραλία και να αντικρίζει τα πλοία να πεθαίνουν στο λιμάνι , και μάτια στεγνά γιατί δεν φεύγουν πλοία ,αφού δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Πού θα πας φίλε αναγνώστη, για πού προορίζεσαι και τούτο το καλοκαίρι; Ακτοπλοϊκώς φυσικά.

Ποια Σμύρνη και Τσανάκαλε, ποια Ρόδο και ποια Χίο ,στη Σαμοθράκη και πολύ…

θα σούρθει για λαχείο!