ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

οργη απληρωτων συμβασιουχων κατα του δημου αλεξανδρουπολης

Εμείς Χριστούγεννα δεν θα κάνουμε;…». Αυτό ήταν ένα από τα πολλά – ρητορικά- ερωτήματα που απηύθυναν από την απελθούσα Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης, απλήρωτοι συμβασιούχοι του Δήμου Αλεξανδρούπολης που λίγο πριν τις γιορτές βρίσκονται μετέωροι. Η παρουσία ορισμένων εξ αυτών στη χθεσινοβραδινή τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξανδρούπολης με αυτή τη μορφή, ήταν ιδιαίτερα δυναμική. Κατά την έναρξη της συνεδρίασης μέσω του επικεφαλής της παράταξης ΔΗΔΑΣ (Λαϊκής Συσπείρωσης πλέον) Σάββα Δευτεραίου, έθεσαν υπόψη του Σώματος το γνωστό πρόβλημα της μη πληρωμής των δεδουλευμένων τους, των τελευταίων δυο μηνών. Με πανό που άνοιξαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, μέσα από τα οποία ζητούσαν… «καλές γιορτές για όλους», απαίτησαν να πληρωθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Στο αίτημά τους αυτό, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών Στέφανος Ιωσηφίδης, απάντησε πως σε λίγες μέρες κατά 99% θα πληρωθούν τον μισθό για το μήνα Οκτώβρη. Όσο για τον Νοέμβριο, αρκέστηκε να πει πωςείναι λογιστικά τακτοποιημένα τα χρήματα, για να λάβει την έντονη αντίδραση των εργαζομένων, οι οποίοι απαίτησαν μια διαφορετική αντιμετώπιση και απάντηση, αφού αυτή του κου Ιωσηφίδη, κάθε άλλο παρά ικανοποιημένους τους άφησε.
Ωστόσο, ο αντιδήμαρχος απάντησε πως υπάρχει ξεκάθαρα υστέρηση εσόδων.
Παίρνοντας το λόγο ο Δήμαρχος Γιώργος Αλεξανδρής είπε πως υπάρχουν σκέψεις να δοθεί μέρος των δεδουλευμένων σε 8μηνίτες και διμηνίτες από τα ανταποδοτικά τέλη της ΔΕΗ, ενώ ο επερχόμενος δήμαρχος Ευάγγελος Λαμπάκης ζήτησε από τον κ. Αλεξανδρή να δεσμευθεί ότι το ποσό των 276 χιλιάδων ευρώ που οσονούπω θα λάβει ο Δήμος από το ξενοδοχείο Εγνατία να δοθεί για τους μισθούς των εργαζομένων.
Στη συνεδρίαση τέθηκε και το θέμα της προβληματικής ΚΕΠΑΔΑ με την παρουσία ορισμένων εργαζομένων της, και σε αυτή την επιχείρηση υπάρχει οικονομικό ζήτημα με απλήρωτους εργαζόμενους.
Για το θέμα ο κ. Ιωσηφίδης ανέφερε πως υπάρχει ένταλμα 150 χιλιάδων ευρώ το οποίο ο Δήμος περιμένει να εγκριθεί, ώστε να καταβάλλει και τους μισθούς. Τέλος, αναφορά έγινε και στο θέμα 8 εργαζομένων της ΔΕΠΕΑ για τους οποίους όπως επισημάνθηκε, υπάρχει δικαστική απόφαση προκειμένου να λάβουν 75 χιλιάδες ευρώ από τον δήμο ως χρωστούμενα. Από την πλευρά του Δήμου τονίσθηκε ότι το ποσό έχει συμπεριληφθεί στην τελευταία αναμόρφωση του προϋπολογισμού ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη απάντηση από την περιφέρεια.
Κική Ηπειρώτου
Εφ. "Η Γνώμη"