ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Πέμπτη, 9 Δεκεμβρίου 2010

καταληψεις στην ξανθη

Σε κατάληψη βρέθηκαν αυτή την εβδομάδα αρκετά σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ξάνθη.

Η αρχή είχε γίνει την προηγούμενη εβδομάδα με την κατάληψη που έκαναν τη Δευτέρα οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου διαμαρτυρόμενοι, κυρίως, για θέματα κτιριακά, όμως την επόμενη μέρα μπήκαν κανονικά στις αίθουσες για μάθημα, ικανοποιημένοι και από τις εξηγήσεις των εκπαιδευτικών.

Οι καταλήψεις επανήλθαναυτή την εβδομάδα. Μετά τη μαθητική πορεία της Δευτέρας για την επέτειο του Αλέξη Γρηγορόπουλου κάποια Γυμνάσια και Λύκεια ξεκίνησαν τις καταλήψεις με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για διαφορετικά ζητήματα. Δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος ενιαίος συντονισμός παρόλο που 7 σχολεία μέχρι και την Τετάρτη τελούσαν υπό κατάληψη, όχι πάντως το 1ο Γυμνάσιο που ξεκίνησε πρώτο. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μόνο 2 Γενικά Λύκεια, το 2ο και το 3ο βρίσκονται υπό κατάληψη, το πρωί της Πέμπτης.

Ιδιαίτερα σοβαρά αιτήματα δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής και είναι χαρακτηρίζονται γενικόλογα. Δεν λείπουν αυτοί που υποστηρίζουν ότι ο Δεκέμβριος, είναι ο μήνας κατά τον οποίο παρατηρείται έξαρση των καταλήψεων, κατά τρόπο παραδοσιακό. Οι γνώμες των γονέων, όσο οι καταλήψεις συνεχίζονται, συγκλίνουν κυρίως εναντίον των καταλήψεων ενώ από την πλευρά των καθηγητών αποφεύγεται παρέμβαση και τηρούν τυπική στάση παρόλο που εμφανίζονται αντίθετοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία.
www.xanthipress.gr