ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

απεργιες δημοσιογραφων

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τους συναδέλφους να συμμετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξε η Πανελλήνια ΟμοσπονδίαΕνώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου και το διήμερο Παρασκευή και Σάββατο, 17 και 18 Δεκεμβρίου.
Η πρώτη 24ωρη απεργία, σε συντονισμό με το σύνολο των εργαζομένων στην Ελλάδα, θα αρχίσει στις 6 π.μ. της Τετάρτης 15/12/2010 και θα λήξει στις 6 π.μ. της Πέμπτης 16/12/2010.
Η επόμενη κινητοποίηση θα αρχίσει στις 6 π.μ. της Παρασκευής 17/12/2010 και θα λήξει στις 6 π.μ. της Κυριακής 19/12/2010.
Ο δημοσιογραφικός κόσμος, ενωμένος, αντιδρά στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων που επιχειρούν να επιβάλλουν οι εργοδότες με την ακύρωση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τους εκβιασμούς εργαζομένων για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων και την απαξίωση του δημοσιογραφικού έργου.
Ενέργειες όπως αυτές που απειλούνται ή και εκδηλώνονται με ιδιαίτερη συχνότητα σε όλη τη χώρα, δεν στρέφονται απλώς εναντίον ενός επαγγελματικού κλάδου αλλά πλήττουν την ίδια την ενημέρωση, η οποία αποτελεί δημόσιο αγαθό.
Οι δημοσιογράφοι της Μακεδονίας-Θράκης, όπως και όλης της Ελλάδας, λέμε όχι στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, απεργούμε και διεκδικούμε:
· Την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σε όλους τους χώρους: εφημερίδες, δημόσια ραδιοτηλέοραση, ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ.
· Τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας.