ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

απαγορευση καυσης σιτοκαλαμιων

Ο Δήμος Μεταξάδων υπενθυμίζει στους καλλιεργητές της περιοχής ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η καύση των σιτοκαλαμιών. Κατ' εξαίρεση θα επιτραπεί μόνο μετά την 1η Οκτωβρίου 2010 και κατά τις πρωϊνές ώρες (έως τις 12 το μεσημέρι), τις ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας είναι για την περιοχή χαμηλή ή μέση και μόνο μετά από άδεια (ατομική ή ομαδική) από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Εξάλλου, όπως ανακοίνωσε και Δ/νση Γεωργίας Ορεστιάδας, ακόμη και για τις επίσπορες καλλιέργειες, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να προτιμούν πρακτικές των κωδίκων ορθής γεωργικής πρακτικής όπως:
βόσκηση των καλαμιών και ενσωμάτωση των υπολειμμάτων,
άμεση ενσωμάτωση στο έδαφος,
ή κοπή, κάλυψη του εδάφους με τα υπολείμματα & ενσωματωσή τους στο έδαφος την επόμενη άνοιξη.
Σε κάθε περίπτωση οι ενδιαφερόμενοι για καύση σιτοκαλαμιάς για εγκατάσταση επίσπορης καλλιέργειας, θα πρέπει να απευθύνονται αρχικά

στη Δ/νση Γεωργίας (προσκομίζοντας και τη δήλωση ΟΣΔΕ 2010) και στη συνέχεια στην Πυροσβεστική, ώστε να λάβουν τις σχετικές άδειες διαφορετικά θα έχουν κυρώσεις επί των επιδοτήσεων της ΟΣΔΕ

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση της Δ/νσης Γεωργίας (pdf αρχείο)