ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

αγια κυριακη

Μέσα σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε και φέτος το απόγευμα της Τρίτης 6 Ιουλίου η μνήμη της Αγίας Κυριακής στο φερώνυμο Ιερό Ναό της Αλεξανδρούπολης χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία, και το πρωί της Τετάρτης, με την συμμετοχή πλήθους πιστών, η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία. Φέτος για πρώτη φορά στην πανήγυρη του Ιερού Ναού της Αγίας Κυριακής Αλεξανδρούπολης αντί της από χρόνων πολλών καθιερωμένης Περιφοράς της Αγίας Εικόνος, πραγματοποιήθηκε Λιτανευτική πομπή από τον Ιερό Ναό στην παραλιακή οδό (οδός Απολλωνιάδος) στο χώρο όπισθεν του Δημοτικού Γηπέδου όπου έγινε η αναπαράσταση της πάλαι ποτέ ευλογητής ελεύσεως της ιεράς και θαυματουργού εικόνος της Αγίας Κυριακής δια θαλάσσης από την αλήστου μνήμης πατρίδα μας Αίνο στην
Αλεξανδρούπολη. Ήταν μία ενέργεια που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεώς σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Σύλλογο Αινιτών «Ελληνομουσείο Αίνου» και του Συλλόγου Απολλωνιαδιτών Αλεξανδρούπολης.
«Αποφασίσαμε φέτος προκειμένου να τιμηθούν όλοι εκείνοι οι αείμνηστοι πρόγονοί μας που κατά τον ξεριζωμό τους, πριν περίπου 90 χρόνια, μετέφεραν και διεφύλαξαν αντί των προσωπικών των περιουσιών τα ιερά και τα όσια σεβάσματα της φυλής μας» τόνισε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, στο τέλος του Εσπερινού και λίγο πριν ξεκινήσει η πομπή από τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως