ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ερωτηση δερμεντζοπουλου

Ο Βουλευτής Ν.Έβρου κ. Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος,κατέθεσε ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου Γεώργιο σχετικά με τη Δίωξη υπαλλήλου ΔΟΥ κα. Αντωνάκη Χρυσάνθης
Επισυνάπτεται συννημένα το κείμενο της ερώτησης.


Στις 5 Ιουλίου 2010 το αρμόδιο Β’ Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Οικονομικών συνεδρίασε σχετικά με τις κρίσεις και τοποθετήσεις Διευθυντών και Υποδιευθυντών στις Δ.Ο.Υ. της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Η κα Χρυσάνθη Αντωνάκη, Εφοριακός Υπάλληλος με βαθμό Α΄, Πρόεδρος από το 2005 του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. του Ν. Έβρου, υπηρετούσε από 21-5-2005 έως 31-12-2007 ως Αναπληρώτρια Διευθύντρια Ελέγχων στη Δ.Ο.Υ. Αλεξανδρούπολης και από 1-1-2008 έως 13-11-2009 ως Διευθύντρια στη Δ.Ο.Υ. Αλεξανδρούπολης. Στις 13-11-2009 υπέβαλε αίτηση να της ανατεθούν τα καθήκοντα Αναπληρώτριας Διευθύντριας Ελέγχου σε Δ.Ο.Υ. εντός του νομού Έβρου, προκειμένου η θέση της να μην είναι ασυμβίβαστη με την πρόθεση που εξέφρασε να κατέλθει ως υποψήφια Δήμαρχος του Δήμου Σαμοθράκης στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές.
Οι θέσεις για όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προκηρύχθηκαν ενιαία. Στα πλαίσια αυτής της προκήρυξης η κα Αντωνάκη κατετάγη 2η σε σειρά μορίων μεταξύ των συνυποψήφιων της στο νομό Έβρου και 5η σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Παρά την αίτηση που είχε υποβάλλει για παραμονή της σε θέση εντός του νομού Έβρου, το Β΄Υπηρεσιακό Συμβούλιο, μέσω «υποτιθέμενης» προαγωγής την τοποθέτησε στη Δ.Ο.Υ. Χρυσούπολης στο Νομό Καβάλας.
Η τοποθέτηση αυτή αποτελεί ευθεία παράβαση του νόμου και συγκεκριμένα του άρθρου 30 παρ. 5 του Ν. 1264/1982 «Εκδημοκρατισμός Συνδικαλιστικού κινήματος – Συνδικαλιστικές Ελευθερίες», το οποίο προβλέπει ότι «...δεν επιτρέπεται η μετάθεση των κατά την παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου δημοσίων υπαλλήλων που είναι μέλη διοικητικών συμβουλίων ή προσωρινών διοικήσεων πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων εφ’ όσον αυτές ανήκουν σε δευτεροβάθμια μέλη τριτοβάθμιων οργανώσεων, χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση των ίδιων των υπαλλήλων και της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης.»
Γίνεται σαφές ότι η ενέργεια αυτή της μετακίνησης της υπαλλήλου κ. Αντωνάκη Χρυσάνθης χωρίς τη συναίνεσή της αλλά με διατυπωμένη την πρόθεσή της για παραμονή στο νομό Έβρου, παρόλο που καλύφθηκε και με τη δικαιολογία της δήθεν προαγωγής, παραβιάζει όλες τις διατάξεις περί συνδικαλισμού και συνδικαλιστικής ελευθερίας και έχει ως στόχο της αποστέρησής της από τη συνδικαλιστική της ιδιότητα.
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Νομού Έβρου είναι ο μοναδικός πανελληνίως Σύλλογος, ο οποίος πρόσκειται καθαρά στη ΔΑΚΕ.
Δεν είναι τυχαίο ότι η κα Αντωνάκη Χρυσάνθη τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δράση.
Δεν είναι τυχαίο ότι η μετακίνησή της γίνεται τη χρονική στιγμή που έχει εκφράσει την πρόθεσή της να είναι υποψήφια Δήμαρχος στις προσεχείς Δημοτικές εκλογές για το Δήμο Σαμοθράκης.
Παρά την προσδοκία για το αντίθετο, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν ξέχασε και εφαρμόζει εκ νέου τις παλιές γνώριμες τακτικές διώξεων υπαλλήλων που δεν ανήκουν στους «ημέτερους» και εξέλιξης μόνο των «αρεστών - δικών μας» υπαλλήλων. Εφαρμόζει εκ νέου την τακτική του εκφοβισμού των εργαζομένων αντίθετα σε κάθε έννοια αξιοκρατίας και δημοκρατίας.



Ενόψει όλων των ανωτέρω

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Τι προτίθεται να κάνει προκειμένου να αποκατασταθεί η κατάφωρη αδικία αλλά και παράβαση του νόμου, η οποία προκλήθηκε από τη μετακίνηση της υπαλλήλου κας Χρυσάνθης Αντωνάκη, Προέδρου των εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. του νομού Έβρου, χωρίς τη συναίνεσή της, στη Δ.Ο.Υ. Χρυσούπολης του νομού Καβάλας και όχι σε Δ.Ο.Υ. του Νομού Έβρου, της χωρικής δηλαδή αρμοδιότητας της συνδικαλιστικής της δράσης.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΕΡΜΕΝΤΖΟΠΟΥΛΟΣ