ΑΙΣΧΟΣ

ΔΕΝ αφήνουν το Δημοτικό Σχολείο Δικαίων με πέντε Δασκάλους.
ΔΕΝ αφήνουν το Βορειότερο Σχολείο της χώρας με πέντε μεταλαμπαδευτές της γνώσης, επειδή σε μία τάξη υπάρχουν τρεις μαθητές.
Το σχολείο έγινε και πάλι εξαθέσιο.

Έκλεισε όμως της Πλάτης.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

κατι νέο έρχεται σύντομα...

κάθε είδηση για μας, δεν είναι απλά μία ανάρτηση

thrakinea και tomadakis.blogspot.com
Follow thrakinea on Twitter

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

περιοδεια ρενταρη στη σαμοθρακη

Επαφές με τους φορείς του νησιού των Καβείρων πραγματοποίησε από την Πέμπτη 1 έως και την Κυριακή 4 Ιουλίου 2010 η βουλευτής ΠΑΣΟΚ Έβρου κα Όλγα Ρενταρή- Τέντε.
Η κα Ρενταρή είχε επαφές με τους φορείς που εμπλέκονται με την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, το Δήμαρχο Σαμοθράκης καθώς και πολίτες. Στις επαφές της κατέγραψε τα προβλήματα εκείνα που ταλανίζουν την καθημερινότητα των πολιτών του νησιού και δημιουργούν ποίκιλα προβλήματα στην καθημερινότητα τους.
Μεταξύ των προβλημάτων που μεταφέρθηκαν στην κα Ρενταρή είναι, η γραφειοκρατική ταλαιπωρία που υποβάλλονται οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων αφού για την τακτοποίηση των αιτημάτων που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης τους, είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν είτε στην Κομοτηνή ή στην Θάσο για την διεκπεραίωσή τους.
Επίσης αναφορά έγινε και στην ελλιπής
αστυνόμευση της περιοχής γεγονός που δημιουργεί πολλά προβλήματα κυρίως όχλησης στους επισκέπτες των επιχειρήσεων τους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Πρόβλημα επίσης συνεχίζει να αποτελεί η καθυστέρηση υλοποίησης έργων υποδομής όπως είναι ο ΧΥΤΑ και ο βιολογικός καθαρισμός αλλά και έργα υποδομής στο αλιευτικό καταφύγιο των Θέρμων.
Η ελλιπής ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού με την Αλεξανδρούπολη συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού. Όπως τονίζουν οι φορείς αυτή τη στιγμή πέντε διαφορετικές ναυτιλιακές εταιρείες συνδέουν ακτοπλοϊκά την Λήμνο με την υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ αντίθετα στην Σαμοθράκη αυτή τη στιγμή υπάρχει μονό μία.
Τέλος ζήτησαν από την κα Ρενταρή την λήψη μέτρων για την στήριξη του τουρισμού στο νησί.
Η κα Ρενταρή δεσμεύτηκε να καταθέσει ερωτήσεις στα αρμόδια υπουργεία και να έρθει σε επαφή με τους αρμόδιους φορείς για την επίλυση των παραπάνω αιτημάτων.